Home Animale de companie Pasari Papagalul Jardine

Papagalul Jardine

2041
0
SHARE

PapagaliPapagalii Jardine sunt niste pasari afectuoase si umblarete. Acesti papagali sunt niste pasari de marime medie, 26 de cm, au cozi scurte si patrate, au marcaje rosii prtocalii pe calota craniana, pe lateralul aripilor si pe picioare. Pasarile au o culoare verde intens, accentuata de penele negre si cu verde pe teci. La acesti papagali le place sa li se acorde atentie, dar nu devin obositori prin acest lucru. Cand ajung la maturitatea sexuala la 3-4 ani, au tendinta de adeveni mai independenti. Masculii adulti pot deveni agresivi in timpul sezonului de reproducere. Desi acesti papagali nu sunt mari vorbitori, au o oarecare capacitate limitata de imitare.

Acesti papagali sunt foarte activi si trebuie asa li se asigure jucarii, bucati de lemn din Papagalicare sa poata rontai sau crengi din arbori netoxici. Pasarile adulte sunt mai putin adapabile la medii nefamiliare si schimbari de dieta.

Cunoscuti si sub numele de papagali cu capul rosu, acesti papagali nu sunt des intalniti pe piata, dar sunt inmultiti mai frecvent ca pasari de apartament. Pot trai pana la 30 de ani desi duarta de viata este de aproximativ 15-20 de ani.

Papagalii Jardine ca si cei africani cenusii au probleme cu lipsa de calciu ce reprezinta o amenintare serioasa pentru sanatatea lor. Lumina naturala sau cu spectru total este importanta in ajutarea si mentinerea echilibrului de calciu. Unii crescatori pentru a preveni deficientele de calciu le dau la papagali o dieta special preparata care duce la o asimilare mai rapida a calciului.

PapagaliAcesti papagali trebuie sa primeasca zilnic aproximativ 1-2 linguri de mancare la care se adauga aproximativ acelasi volum de fructe si legume proaspete. Pentru un comportament bun ei pot fi rasplatiti si cu recompense. Zilnic asigurati la papagali apa curata si proaspata.

Acesti papagali sunt foarte dificil de hranit cu mana. Puii foarte mici trebuie hraniti frecvent, asa ca cel mai bine este sa o lasati pe mama lor sa faca acest lucru. Aripile le cresc la 8-10 saptamani.

Colivia pentru acesti papagali trebuie sa fie destul de mare de cel putin Papagali1,20×1,20×1,80 sau 0,90×0,90×2,4 metri, sa fie destul de spatioasa astfel incat intre cele doua stinghii, papagalii sa aiba destul spatiu de miscare.

Papagalii Jardine se inmultesc bine in captivitate mai ales primavara. Femelele clocesc de obicei 2-4 oua. Cutiile cuibar pot fi de 25x25x30 cm sau 30x30x35 cm sau o cutie in forma de L.

Boli ce pot fi contactate de acesti papagali sunt: psitacoza, boala ciocului, smulsul penelor, deficienta de calciu, boli respiratorii, infectii bacteriene si virale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.