SHARE

Dacă aveți un peruș, canar sau orice alt tip de pasăre cu siguranță o indrăgiți foarte mult atât pentru aspectul ei, pentru culorile pline de viață, dragălășeniile ei cât și pentru trilurile încântătoare.

Știm că este mai greu să le înțelegem gesturile sau mesajele pe care ni le transmit de aceea noi vom încerca sț explicăm în cele ce urmează unele dintre ele pentru a ști cum să vă bucurați mai bine de aceste încântătoare păsărele.
Bate din aripi: – dacă e in colivie își dorește să zboare un pic pe afară;
Ține capul înclinat într-o parte: – dacă te si privește în același timp, vrea să-ți atragă atenția și să fie alintat.
Capul îi atârnă în jos: se simte singur și are nevoie de pereche, deci nu mai sta pe gânduri!
Ține ciocul deschis și pare ca respiră precipitat: dacă e vară poate fi un semn că îi este foarte cald, deci asigură-te că are apa suficientă și stropește-l puțin cu apă. Dacă nu faceți așa ceva poate avea o stare de enervare sau emoție puternică.
Cască în mod repetat: acest lucru se întâmplă dacă te apropii prea mult de el și nu are unde sa fugă.
Își curăță în mod agitat penele: este un semn că se simte neajutorat sau depășit de situație.
Se miscă foarte agitat: dacă fluieră și ciripește în același timp, acesta este un semn că începe ritualul de împerechere.
Te mușcă cand îl alinți: este dovada lui de afecțiune, deci nu-l certa chiar dacă te-a ciupit un pic mai tare.
Are penele zburlite, este apatic și tăcut: poate fi bolnav. Dacă își ascunde în același timp un picioruș în pene îi este frig. Când are penele ușor zbârlite, par pufoase și ciripește este un semn că se simte foarte bine.
Se umflă în pene și se ridica pe vârfuri: este furios și vrea să-și sperie potențialul adversar.
Se face mic: penele lipite, aripile puțin depărtate de corp, este un semn că îi este frică. În acest caz evită mișcările bruște și vorbește-i cât mai calm.

Sperăm că aceste încercări ale noastre de traducere a unor mesaje ale păsărilor voastre vă vor ajuta să înțelegeți mai bine aceste minunate înaripate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.