Home Animale de companie Pasari Papagali – Cacadu negru cu coada albă

Papagali – Cacadu negru cu coada albă

1973
1
SHARE
Animale de companie - Specii de Papagali - Cacadu negru cu coada albă

Cacadu negru cu coada albă este o specie de papagali unică şi impresionantă. Ei sunt păsări de talie mare şi cu crestele recurbate. Habitatul lor natural se află în Australia de Sud şi de Vest. Se găsesc destul de greu pe piaţă pentru a-l face un companion familiei voastre datorită numărului relativ mic.

Aceşti papagali au o lungime aproximativ de 66-71 cm şi o greutate în jur de 540-790 grame. Durata de viaţă in libertate este de 50 de ani dar în captivitate este mai mică. Masculii sunt negrii pe cea mai mare parte a corpului, excepţie fâcând o zonă albă de pe partea mediană a cozii. La urechi au nişte pete albe. Părţile laterale ale femelei sunt uşor dungate cu alb, iar pata albă de pe ureche este mai mare ca la mascul. Coada are două pene negre pe centru iar restul sunt de culoare albă. Irisul ochilor este de culoare roşie iar picioarele sunt de culoare gri.

Aceşti papagali Cacadu negru cu coada albă sunt blânzi din fire, relativ tăcuţi, excepţie făcând perioada de imperechere. Papagalii Cacadu negru cu coada albă sunt curioşi şi pentru că au un cioc foarte puternic le place să ronţăie tot ce se găseşte prin jur. De aceea este indicat să le asiguraţi mereu jucării, bucăţi de lemn pentru a avea ce ronţăi. pentru a avea ce ronţăi.

Trebuie hrăniţi cu mâncare granulată sau extrudată. Dieta trebuie suplimentată zilnic cu legume şi fructe proaspete pentru o dezvoltare fizică şi psihică armonioasă. Este recomandat să le daţi o treime de ceaşcă de hrană granulată şi o treime de ceaşcă de legume şi fructe proaspete. Este bine să le mai oferiţi şi 2-3 nuci sau alune obişnuite. Nu sunt predispuşi spre obezitate, rare sunt cazurile cand aceşti papagali se îngraşă. Dacă le oferiţi hrană granulată nu mai este nevoie şi de un supliment de vitamine.

Colivia unui Cacadu negru cu coada albă trebuie să fie foarte mare având în vedere că anvergura aripilor deschise este în jurul valorii de 110cm. O sugestie de colivie ar avea dimensiunile de 2m lăţimea, 2,5m înălţimea şi 3,6m lungimea. Pentru că aşa cum am mai spus, au un cioc extrem de puternic, sârma din care este confecţionată colivia trebuie să fie de minim 3mm.

Papagalii Cacadu negru cu coada albă sunt greu de înmulţit în captivitate. De obicei clocesc 1-2 ouă iar perioada de incubare este de 28-30 de zile. Cutia cuibar ar trebui să aibă dimensiunile de 60x60x120cm, să fie verticală şi deschisă în partea de sus. Aripile la pui le cresc după aproximativ 10-12 săptămâni. Puii vor ajunge la maturitate după 4-6 ani.

Masculii din această specie de papagali pot deveni adeseori agresivi cu perechea lor. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii trebuie să tăiaţi cu grijă penele de zbor ale masculului Cacadu negru cu coada albă, astfel încât să nu mai poată zbura ci doar să planeze.

1 COMMENT

  1. Foarte frumoase pasari. Sunt un iubitor inrait al acestei specii. Am acasa o colectie intreaga de aproape 10 papagali de specii diferite. Multumesc mult pentru aricol voi urmari in continuare acest blog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.