Home Animale de companie Pasari Papagalul Nimfă

Papagalul Nimfă

3537
0
SHARE
poze pasari papagali nimfa specii zooghid
Papagalii Nimfă, cu firea lor dulce, vocea blândă şi aspectul graţios, sunt păsărele de casă ideale pentru oamenii de toate vârstele. Această specie de papagali poate fi invăţată să vorbească cu voci liniştite şi piţigaiate, dar principalul lor talent vocal este fluieratul ţi învăţarea foarte rapidă a unor melodii.
Când vă cumpăraţi un papagal Nimfă, aveţi grijă să fie o pasare tânără. Acestea au ochii întunecaţi, aproape negri. La păsările tinere, pata portocalie de pe obraz este mai puţin vizibilă.
Există mai multe varietăţi de culoare:
Cenuşiu – este un papagal zvelt şi elegant, creasta ridicată şi o coadă lungă şi conică. Ciocul este cenuşiu şi ochii sunt maronii. Ambele sexe au o dunga albă pe aripi, care este vizibilă in zbor.
Lutino – este un papagal aproape în întregime alb, cu pete de un galben strălucitor. Ochii le sunt negri, iar pe obraz au o pata portocalie. Lutino au deseori o zona de “chelie” ereditara.
Albinos – este in totalitate alb şi are ochii de culoare inchisă. Aceste păsări sunt mai puţin viguroase, iar pentru ca urmaşii să fie mai puternici, nu trebuie să se reproducă împreună.
Cafeniu deschis – culoarea corpului este un cafeniu foarte pal, dar în rest papagalii au aceleaşi culori ca şi cei cenuşii, iar ochii le sunt de asemenea de culoare închisă.
Papagalii Nimfă sunt foarte buni zburători. De aceea este bine să li se taie mai multe pene decât la păsările cu corp greu. Tăiaţi-le cele 10 pene de zbor exterioare şi 2-3 pene de zbor secundare. Pentru a se obţine cel mai bun rezultat, ambele aripi trebuie tăiate egal. Ghearele pot fi tăiate cu un foarfece pentru unghii, dar mare atenţie la vena din interiorul ghearei.
Nimfele au nişte pene speciale numite “de pudrare” care produc o pudră ce curaţă penele. Această caracteristică a păsării poate fi o problemă pentru cei cu alergii, dar poate fi controlată prin îmbăierea frecventă. Papagalilor le place baia şi ar trebui să fie spălaţi de 2 ori pe saptămână pentru menţinerea unui penaj excelent.
Cel mai bun mod de a hrăni papagalii Nimfă, este amestecarea unei mâncări granulate, speciale pentru ei, în cantitate egală cu seminţe pentru papagali ce conţin şi seminţe de floarea soarelui. Le mai plac pâinea de secara, morcovii raşi şi ouăle fierte şi tocate mărunt.
Sperăm că v-am dat câteva informaţii utile care să vă determine să ţineti un papagal Nimfă în apartamentul sau curtea dumneavoastră şi care să vă umple sufletul de bucurie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.