Mai jos noi vom incerca sa va prezentam alte cateva specii de plante pentru acvariu, pe care le puteti pune in acvariul vostru, care se pot cultiva la temperatura camerei, foarte bune generatoare de oxigen si in acelasi timp sunt si decorative.
Valisneria Spiralis: este o planta foarte pretuita de cei care detin un acvariu. Ea se gaseste in apele curgatoare si statatoare. Are o tulpina scurta prevazuta cu un manunchi de frunze, in forma alungita cu varful rotunjit. Planta este recomandata pentru acvariile de reproducere.
Cabomba aquatica: este o planta originara din Brazilia si Mexic. Are o tulpina lunga cu ramificatii bogate iar frunzele sunt dispuse doua cate doua. Frunzele sunt subtiri rasfirate in evantai. Aceasta planta de acvariu necesita o ingrijire mai atenta pentru a putea creste in mod corespunzator. Este folosita ca planta decorativa ce oxigeneaza foarte bine acvariul.
Zostera nana: aceasta planta traieste in Marea Neagra pe fundurile nisipoase din apropierea tarmului. Are o tulpina subterana de la care pleaca frunze lineare de culoare verde de 5-15 cm lungime si 1-2 cm latime. Se foloseste ca planta de decor pentru un acvariu cu apa marina si ca locuri de adapost pentru pesti.
Acorus Gramineus: este o planta originara din estul Asiei, are o tulpina ramificata de la care pornesc frunze lineare inguste de 10 cm lungime avand varful ascutit. Frunzele au o culoare verde inchis fiind dispuse sub forma de evantai in acvariu. Exista un dezavantaj la aceasta planta, acela de a avea un ritm de dezvoltare incetinit.
Myriophyllum spicatum: este o planta submersa comuna in apele dulci de la campie. Are o tulpina lunga, subtire si este prevazuta cu frunze divizate in forma de fulg si dispuse cate patru vertical pe toata tulpina. Este o planta care prefera apa incarcata cu saruri de calciu. In acvariu planta oxigeneaza bine apa la lumina naturala cat si la cea artificiala si are o mare putere de dezvoltare.
Cryptocoryne undulata: este o planta submersa intalnita in apele dulci. Are o tulpina subterana ramificata de la care porneste un manunchi de frunze drepte. Ea se dezvolta bine la temperaturi de 25-30°C in ape sarace in saruri de calciu si usor acide. Este o planta foarte buna pentru un acvariu deoarece oxigeneaza bine apa si constituie un bun suport pentru reproducerea pestilor.
Azolla caroliniana: este o planta de apa dulce cu un colorit verziu-rosiatic, are o tulpina de 1-4 cm dispusa orizontal si prevazuta pe toata lungimea ei cu doua randuri de frunze mici romboidale asezate in forma de solzi marunti. Se dezvolta foarte bine in acvariu la temperatura camerei.