Home Animale de companie Pasari Papagalul cu cap maroniu

Papagalul cu cap maroniu

1665
0
SHARE

Papagal cu cap maroniuPapagalii cu cap maroniu sunt pasari mici, indesate si verzi. Partea superioara a ciocului este intunecata la culoare, cea interioara este de culoare deschisa. Pot trai pana la aproximativ 30 de ani, dar majoritatea supravietuiesc doar 15-20 de ani. Acesti papagali sunt jucausi si comunicativi si le place la nebunie sa le acorzi atentie. Au tendinta sa devina mai independente cand ating maturitatea sexuala (pe la 2-3 ani), iar masculii adulti pot fi agresivi in timpul sezonului de imperechere. Au o capacitate mai limitata de imitare.

Papagalii tineri se adapteaza rapid la medii noi si trebuie sa fie trecute prin cat mai Papagal cu cap maroniumulte experiente noi atunci cand sunt mai mici. Pasarile adulte sunt mai putin adaptabile la medii nefamiliare sau schimbari de dieta.

Papagalii cu cap maroniu, la fel ca si cei cenusii africani, par sa utilizeze calciul in mod diferit fata de celelalte pasari. Ei au tendinta sa prezinte semne de deficienta a calciului, ceea ce poate reprezenta o problema de sanatate serioase. Lumina naturala sau cu spectru total poate fi de ajutor in tratarea acestei probleme.

Papagal cu cap maroniuAceste pasari de apartament trebuie hraniti cu o dieta granulata sau extrudata. Se poate da aproximativ o lingura de mancare granulata la care puteti adauga aproximativ o lingura de fructe si legume proaspete zilnic pentru varietate. Delicatesele trebuie oferite in cantitati mici in special ca recompensa pentru un comportament bun. Trebuie asigurata zilnic apa curata si proaspata. Nu sunt necesare suplimente de vitamine la acesti papagali care au o dieta preparata. La pasarile care au o dieta bazata pe seminte, este necesar un aport de vitamine. Ele pot fi adaugate intr-o mancare moale si nu in apa, caci vitaminele si indulcitoarele acestora stimuleaza cresterea bacteriilor in apa.

Acesti papagali sunt foarte activi si trebuie sa li se asigure cea mai mare colivie pe care puteti sa-i oferiti. Marimea coliviei ar trebuie sa fie macar 1,2×1,2×1,2 metri. Colivia este bine sa fie prevazuta cu doua stinghii asa incat pasarile sa se poata misca pe ele. Ideal ar fi sa-i puteti asigura si o colivie afara.

Aceste pasari de casa se inmultesc bine in captivitate. Unele pasari mai prolifice se Papagal cu cap maroniuinmultesc tot anul dar majoritatea o fac numai iarna si la inceputul primaverii. Femelele clocesc de obicei 3-4 oua. Acesti papagali folosesc pentru cuibar cutii verticale de dimensiuni 25x25x30cm sau o cutie in forma de L.

Bolile pe care le pot contacta acesti papagali pot fi: clamidoza (psitacoza), boala ciocului si a penelor de papagal, smulsul penelor, sindromul ficatului marit, boli respiratorii, boli datorate deficientei de calciu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.