Home Animale de companie Pisici Anorexia si bulimia la pisici

Anorexia si bulimia la pisici

3103
1
SHARE

Ca si noi, aceste pisici pot suferi de tulburari alimentare: senzatia de foame continua – bulimie sau refuzul de a manca – anorexie.Pisici

Una din cauzele acestor comportamente alimentare poate fi si modul nostru de a le hrani; cel corect ar fi 10-15 mese (mici) pe zi, si NU 3 mese pentru ca pisicile vor fi prea infometate si se vor arunca asupra farfurioarei mancand mai mult decat ar trebui.

Lacomia nu este acelasi lucru cu bulimia, acele pisici care pretind mereu ca le este foame sunt doar prefacute si lacome nu bulimice.

PisicaBulimia este o boala ce afecteaza in primul rand acele pisici ce sufera de anxietate permanenta.

cauze: pliciseala vietii in apartament sau convietuirea cu alte pisici care o streseaza.
simptome: incercand sa-si gaseasca linistea aceste pisici isi ling intruna blana sau covorul pentru a-si provoca singure voma.
tratamentul: consta in in medicamente anxiolitice, dar aceste pisici se pot vindeca si hranindu-le corect si crescandu-le conditiile sa se distreze: lasa-le cateva jucarii si ascunde-le portii mici de mancare in diferite colturi, toate aceste pisici vor fi foarte bucuroase cand le vor gasi.

Anorexia la pisici se manifesta prin refuzul de a se alimenta.
cauza: depresie provocata de schimbarea brutala a mediului si modului de viata la pisici, pierderea stapanului alaturi de care traia in armonie.
tratament: este obligatoriu vizite cu pisica la veterinar pentru a-i prescrie medicamente. Daca dintr-o data aceste pisici vor fi apatice si refuza mancarea poate fi vorba de anorexie sau alta problema de sanatate, de aceea este necesar sfatul veterinarului.

Speram ca nu sunteti in situatia de a avea pisici care sufera de aceste boli dar daca au una din aceste boli incercati sa tineti cont de sfaturile noastre.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.