Papagalii Cacadu Goffin mai sunt cunoscuti ca si papagalii Cacadu de Tanimbar si sunt niste pasari active si foarte energice. Sunt papagali blanzi, jucausi, foarte afectuosi si excelenti pentru familiile mici. Nu vorbesc prea bine dar desi au nevoie de mai multa atentie nu sunt tot la fel de pretentiosi si de posesivi ca alti papagali Cacadu albi.
Acesti papagali au o creasta alba si inele albastre in jurul ochilor, cu o pata roz mica intre ochi si nari. Pot fi confundati cu papagalii Cacadu cu ochii golasi mai mari. Partea inferioara a penelor de zbor este galbena.
Varsta la care pot ajunge acesti papagali este de 40 de ani. Ei sunt curiosi si le place sa rontaie obiectele din jur, dar nu sunt atat de distrugatori ca alti papagali Cacadu. Trebuie sa li se asigure la acesti papagali tot timpul jucarii, bucati de lemn sau crengi pentru rontait.
Dietele granulate bogate in proteine reprezinta o dieta de baza excelenta pentru acesti papagali. Poate fi folosita si mancare pasata. Aceasta dieta trebuie suplimentata zilnic cu fructe si verdeturi proaspete pentru varietate. Supraalimentarea acestor specii de papagali duce la mofturi si pretentii la mancare si la risipa de mancare prin aruncarea ei.
Colivia acestor papagali ar trebui sa fie destul de mare astfel incat atunci cand acesti papagali isi intind aripile sa nu atinga marginile ei. O marime buna pentru o colivie ar fi 120x120x180cm, cu sarma sudata de 3 mm, la o distanta de 2,5 pe 2,5 cm, suspendata la 1,2m deasupra podelei sau a pamantului. Nu este obligatorie construirea unei colivii durabile pentru ca acesti papagali nu au ciocurile atat de puternice ca alti cacadu mari, dar sunt mesteri la deschiderea usitelor. De aceea este necesar sa puneti lacatele sau zavoare de siguranta.
Reproducerea in captivitate este foarte greu de reprodus la acesti papagali. Varsta de la care se pot inmulti papagalii Cacadu Goffin este de doi ani, iar perioada de reproducere este in special iarna sau primavara. De obicei femela cloceste 2-3 oua iar perioada de incubatie este de 24-26 de zile. Acestor papagali le plac cuiburile inguste si adanci. Marimea cutiei poate fi de 30x30x120cm sau chiar mai adanca. Este bine sa folositi cutiile cu doua intrari pentru acesti papagali, pentru a reduce posibilitatea de a bloca femela in in cutia – cuibar.
Bolile ce pot fi contactate de acesti papagali sunt: boala ciocului si a penelor de papagal, smulsul penelor, agresarea perechii, lipsa poftei de mancare, infectii bacteriene, sarcocistoza (infectie parazita fatala pentru acesti papagali).