Home Animale de companie Rozatoare Soarece saritor de desert

Soarece saritor de desert

3147
0
SHARE

Pana in 1950, aceasta specie de rozatoare era aproape necunoscuta in randul iubitorilor de animale de casa. Dupa aceea, soarecele saritor de desert a devenit primul animal ales pentru locuintele si salile de clasa de pe cuprinsul lumii.

Mai mari decat soarecii, mai mici decat hamsterii, vioi, curiosi, usor de de adapostit, de hranit si de manuit, aceste rude ale hamsterilor, sobolanilor si lemingilor pare sa le placa mult sa dea reprezentatii. Soarecele saritor de desert are culoarea originala maro sau cenusiu dar mai pot fi intalniti si in culorile negru, liliachiu, ciocolatiu, crem si albastru.

Este o adevarata placere sa vezi o pereche de astfel de rozatoare, cum isi fac toaleta unul altuia, cum se ascund impreuna si dorm inghesuiti unul in altul. Cand sunt excitati se ridica pe picioarele din spate, se balanseaza pe cozile lungi cu smocuri si bat cu labutele in podea. Aceste rozatoare au o lungime de 10-15cm, exclusiv coada, si o durata de viata de 3-5 ani.

Casa unui soarece saritor de desert o poate constitui un acvariu de cel putin 25 cm latime. Acoperiti bine cu o plasa de sarma si puneti pe fundul lui un strat gros de 15-20cm de material in care sa sape. Acest material poate fi o combinatie de de paie si turba sau talas sau rumegus. Puteti pune in acvariu si doua tevi de de PVC de marimea acestor rozatoare pentru ca ele sa intre si sa iasa prin ele, si o sticla de apa care picura pentru ca ele rastoarna orice castron. Acvariul se curata odata la 6-8 saptamani.

Alimentatia acestor rozatoare este destul de simpla. Graunte si seminte la care se adauga mancare granulata. Ca sa nu se ingrase dati-i seminte de floarea soarelui si alune numai ca tratatie. Este bine sa le dati de mancare numai atat cat pot manca, chiar daca este mai greu deoarece surplusul de hrana  il vor cara si-l vor ascunde prin cusca. La aceste rozatoare le plac fructele si legumele, asa ca dati-le pere, mere, morcovi si salata verde. De asemenea puteti sa le dati sa roada lemn netratat.

Cand ii aduceti acasa, lasati-i singuri cateva zile pentru a se obisnui cu noua sa locuinta. Apoi odata sau de doua ori pe zi scoteti-l cu blandete din cusca pentru a se obisnui cu voi. Curand propria lor curiozitate ii v-a scoate afara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.