Home Animale de companie Caini rase de caini – Câinele Affenpinscher

rase de caini – Câinele Affenpinscher

1727
0
SHARE

Câinii Affenpinscher sunt de origine germana si dateaza din secolul al XVII-lea. Numele lor este derivat din cuvântul german “affe” care înseamna maimuta, de aceea i se mai spune “câinele – maimuta”. Aceasta rasa s-a obtinut din încrucisarea raselor Brussels Griffon si Terrier. Rasa a fost creata pentru a elimina rozatoarele din bucatarii, hambare si grajduri. Mai târziu prin secolul XVIII a fost introdus si ca un câine de casa petru sotiile fermierilor germani.

Câinii din aceasta rasa au o greutate medie de 3-4 kg si o înaltime de 24-30cm. Au o blanita aspra, care da impresia ca este mereu încâlcita. Culoarea specifica este neagra dar se întâlnesc si de culoare gri, argintiu si maroniu. Structura corpului este patratoasa, au un piept lat, cap rotund iar boticul acoperit de mult par este putin turtit. Ochii negrii si rotunzi care parca te hipnotizeaza ies în evidenta în comparatie cu structura fetei. Gâtul este destul de scurt si arcuit iar urechile sunt îndoite si mici.

Rasa Affenpinschers este încrezatoare în sine, plina de viata, afectuoasa fata de membrii de familie si este de asemenea foarte protectoare între ele. Acest câine loial si mic se bucura mereu de a fi împreuna cu familia sa. Deoarece sunt teritoriali oarecum atunci când vine vorba de jucariile lor si produsele alimentare, acestia nu sunt recomandati pentru copii foarte mici.

Aceasta rasa de câine are personalitatea unui terrier. Se întelege bine cu alti câini si alte animale, mai ales daca au crescut împreuna. Sunt agitati, îndrazneti, încapatânati si curiosi dar în acelasi timp adora sa se prosteasca, sa se joace si sa faca prostioare. Pe cât sunt de micuti, pe atât de nazdravani

Câinele Affenpinschers este în cea mai mare parte a timpului linistit, dar poate deveni foarte artagos în cazul în care este atacat sau amenintat si nu prezinta nici o teama fata de orice agresor. Este cea mai potrivita rasa de câine pentru o familie careia îi place un spectacol si are un simt al umorului dezvoltat.

Durata de viata a câinilor Affenpinschers este de 11,4 ani, o durata de viata tipica pentru un câine de rasa, dar un pic mai mica decât cel mai multe rase de marimea lor. Sunt predispusi la fracturi, la probleme respiratorii pe vreme calda iar cataractele sunt raportate ocazional

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.