Home Animale de companie Caini Rase caini – Mastifful Napoletan

Rase caini – Mastifful Napoletan

2818
0
SHARE
Rase caini - Mastifful Napoletan

Mastifful Napoletan este un câine de pază pentru case, din Italia. Această rasă de câine îşi trage rădăcinile de pe timpul armatei romane cand erau folosiţi în război. Câinele Mastifful Napoletan s-a dezvoltat pe moşiile şi fermele din Italia, fiind cunoscut sub titulatura de “câine mare pentru un om mic”. După cel de-al doilea război mondial, rasa a fost recunoscută ca o comoară indiscutabilă al Italiei şi, în consecinţă, a fost educată şi cizelată pentru forma sa actuală. Un standard al acestei rase a fost scris mai întâi în 1948, apoi pentru o mai mare precizie a fost rescris în 1971, astfel Mastifful Napoletan şi-a obţinut locul său de drept în lumea internaţională a câinilor.

Mastifful Napoletan ste un căine masiv care inspiră teamă pentru musafirii nepoftiţi şi încredere totală din partea stăpânilor, că este un apărător de succes atât a proprietăţii cât şi a proprietarului. Mastifful Napoletan mascul măsoară circa 66-79 cm şi cântăreşte 60-70 kg în timp ce femela are o lungime de 61-74 cm şi o greutate de 50-60 kg. Lungimea corpului este cu 10-15% mai mare decât înălţimea. Se poate întâlni în următoarele culori: negru, negru mahon, gri, gri fumuriu, bej. Unii Mastifful Napoletan pot avea pete albe pe lăbuţe sau pe piept.

Capul unui Mastifful Napoletan este mai mare în comparaţie cu corpul cu un craniu scurt şi larg. Ochii rotunzi şi profunzi, în nuanţe de chihlimbar sau maro, sunt aproape ascunşi sub pleoapa superioară. Ei sunt în ton cu culoarea nasului, care trebuie să fie mare, cu nări bine deschise. Botul bine pronunţat se termină cu buze pline si grele. Urechile triunghiulare, spre înainte, bine departate, sunt mici în comparaţie cu dimensiunea capului. Gura cu fălci bine dezvoltate poate exercita o muşcătură în foarfecă foarte puternică. Gâtul este scurt, îndesat şi foarte musculos. Coada este mai groasă la bază şi se subţiază către vârf.

Mastifful Napoletan este un câine neînfricat şi extrem de protector cu cei din familia în care este adoptat. Preferă să rămână în preajma lor în orice moment. Rareori latră cu excepţia cazului în care este provocat sau apare un intrus în raza sa de acţiune. Câinii din această rasă sunt extrem de inteligenţi, cu o tendinţă de a fi gânditori independenţi. Ei invaţă repede, ce este bun şi ce este rău.

Mastifful Napoletan nu este o rasă pentru majoritatea oamenilor, şi cu siguranţă nu este un câine pentru începători. El are nevoie de socializare intensivă adecvată pentru a învăţa să accepte străini, în special în cadrul casei. Fără o socializare timpurie corespunzătoare şi formare a sa, aceşti câini sunt susceptibili de a deveni agresivi faţă de străini şi faţă de alte rase de câini.

Câinii din rasa Mastiff Napoletană au nevoie de multe exerciţii. Ei ar trebui să beneficieze de plimbări lungi de cel puţin două ori pe zi. Domiciliul într-un apartament nu le va face bine deloc, cel mai bine se vor simţi la o casă cu curte. Aceşti giganţi cu păr scurt sunt uşor de întreţinut. Îndepărtaţi părul mort cu o perie de cauciuc măcar o dată pe săptămână.


Atunci când este vreme foarte caldă încercaţi să-i oferiţi unui Mastifful Napoletan un loc cu umbră şi răcoros.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.