Home Animale de companie Caini Câini – Australian Kelpie

Câini – Australian Kelpie

2270
1
SHARE
Animale de companie - Specii de Câini - Australian Kelpie

Australian Kelpie este câinele cel mai popular şi de succes câine de pază din Australia. Primele date despre acest caine apar în folclorul celt. Legenda spune că primul Australian Kelpie a fost procreat de un Dingo încrucişat cu un Border Collie. Rezultatul a fost un frumos şi inteligent câine negru. Rasa a început să fie cunoscută din a doua jumătate a sec. XIX când a fost dusă în Australia unde a fost şi dezvoltată. În ciuda dimensiunii lor relativ mici, această rasă de caine a fost creată pentru a păzi turmele de vite, oi sau reni.

Australian Kelpie are un corp compact cu o greutate de 15-20 kg, înălţime 43-51 cm şi membre bine dezvoltate. Capul este lung şi îngust asemănător unei vulpi, urechile sunt ascuţite şi drepte iar coada de lungime medie este lăsată în jos. Ochii închişi la culoare sunt asemănători unei migdale. Blana este dublă, alcătuită dintr-un strat scurt şi dens şi un strat dur, impermeabil pentru vreme rea. Se întâlnesc în mai multe culori: negru, roşcat cu cafeniu, ciocolatiu şi albăstrui. Dar se întâlnesc şi exemplare cu pată mare şi albă pe piept sau doar cu câteva puncte albe.

Australian Kelpie sunt câini loiali, prietenoşi, inteligenţi, energici care necesită un loc de muncă provocator pentru a fi adevarate animale de companie. Ei au nevoie să fie stimulaţi, deoarece câinii inactivi şi plictisiţi tind să devină frustraţi, zgomotoşi şi distructivi. Cu dragoste şi atenţie personalizată, ei pot fi foarte liniştiţi şi credincioşi.

Australian Kelpie este manierat, rareori afectuos şi de obicei se ataşează de o singură persoană. Este extrem de devotat şi prietenos faţă de stăpân. Australian Kelpie se înţelege bine cu copii cu care a crescut. Nu este agresiv faţă de oameni, dar îşi va păzi şi proteja familia şi teritoriul, indiferent de risc.

Proprietarii blânzi nu se vor împăca prea bine cu această rasă. Un câine Australian Kelpie are nevoie de un proprietar care ştie să afişeze un calm natural, dar ferm, care să aibă autoritate asupra câinelui în orice moment. Dacă nu aveţi timp pentru a lucra intens şi de a exersa cu câinele tău, sau nu înţelegeţi pe deplin instictele canine şi nevoia lor de a fi conduşi, această rasă de caine nu este pentru tine.

Trebuie să facă o mulţime de exerciţii de stimulare mentală pentru a rămâne sănătoşi şi sociabili. Uşor antrenabil şi foarte inteligent, câinele Australian Kelpie reprezintă o componentă fundamentală a forţei de muncă australiene. Entuziast şi neobosit la lucru ei sunt gata sa raspundă imediat la orice semnal dat de stăpânul său, chiar şi de la o mare distanţă. Această rasă de câini nu este potrivită pentru o viaţă sedentară şi nu ar prospera intr-un apartament.

Un câine Australian Kelpie este uşor de întreţinut. Un periaj ocazional este tot ce are nevoie. Spălaţi-l numai atunci când este necesar, deoarece Australian Kelpie va elimina uleiurile naturale din stratul rezistent la intemperii şi va usca pielea.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.