Home Animale de companie Pisici Rase pisici – Pisica Nebelung

Rase pisici – Pisica Nebelung

3664
0
SHARE
Animale de companie - Rase pisici - Pisica Nebelung

Pisica Nebelung este o rasă nouă şi rară de pisică domestică. Pisicile fondator al acestei rase sunt doi fraţi, un mascul (Siegfried) şi o femela (Brunhilde). Aceste două pisici au fost puii rezultaţi dintr-o încrucişare între o pisică domestică Shorthair negru şi un motan care semăna cu Albastru de Rusia. Seigfried sa născut în august 1984 şi Brunhilde circa 5 luni mai târziu.

Numele Nebelung vine de la cuvântul german Nebel (ceaţă) şi o epopee-legendă Cântecul Nibelungilor (Nibelungenlied) care ar trebui să reprezinte blana pisicii albastre şi mătăsoase. De altfel, şi numele pisicilor sunt personaje din această epopee războinicul german Siegfried şi regina islandeză Brunhilde.

Atunci când spunem pisica Nebelung, ne gândim imediat la o pisică cu corp lung, picioare lungi, păr lung şi coadă lungă. Pisicile din această rasă cântăresc în jur de 4-6 kg iar durata de viaţă este de peste 16 ani. Ochii uşor ovali sunt de culoare verde-viu, sau uneori, de un galben-verde. Urechile sunt mari şi bine proporţionate pe cap. Corpul lung, robust şi bine musculos este acoperit de o blană moale, dublă şi mătăsoasă.

Pisica Nebelung are blăniţa frumoasă de culoare gri sau albastru înclinat către argintiu. Masculii şi într-o măsură mai mică femelele au un guler în jurul gâtului. Blana de pe coadă este mai lungă decât cea de pe corp. Smocuri de blană sunt găsite în spatele urechilor şi între degetele de la picioare. Blana ajunge la dezvoltare deplină în aproximativ doi ani. Este atât de deasă încât implică o periere de cel puţin două ori pe săptămână pentru a elimina părul căzut şi pentru a preveni încurcăturile.

Felinele din rasa de pisica Nebelung sunt vioaie, jucăuşe, afectuoase, blajine şi inteligente. Personalitatea pisicii, manierele sale, reflectă întotdeauna nivelul ridicat de inteligenţă adesea găsit în această rasă. În ciuda faptului că este o pisică activă, ea poate trăi foarte bine şi într-un apartament sau o casă, fiind un adevarat companion pentru familia voastră. Aceste pisici preferă propria familie şi păstrează de multe ori o distanţă faţă de persoanele necunoscute. Ele preferă sa-şi împărtăşească iubirea şi afecţiunea doar unor persoane bine selectate de-a lungul întregii lor vieţi.

Pisicile Nebelung sunt foarte comunicative şi vor reaminti proprietarilor lor despre problemele pe care le au. Acest lucru se întâmplă de multe ori, deoarece ele sunt foarte pretenţioase cu privire la anumite lucruri, cum ar fi curăţenia din litieră şi hrana din bolul său. Mulţi din cei care posedă o pisică Nebelung spun că de multe ori se comportă ca un căţeluş, fiind extrem de loială stapânului şi familiei lor. Se bucură mereu de un tur al casei alături de persoana sa favorită urmărindu-l din cameră în cameră. Pisica Nebelung este o pisică căreia îi place rutina şi poate necesita un pic de timp să se adapteze la schimbările din gospodărie.

Rasa de Pisica Nebelung este sensibilă şi timidă şi trebuie obişnuită cu răbdare faţă de străini, copii şi alte animale de companie. Atunci când un pisoi Nebelung este introdus în gospodărie ar trebui să se acorde suficient timp pentru a se adapta la configuraţia casei şi la membrii familiei.

Odată ce pisica Nebelung cu păr lung se simte acasă, veţi fi copleşit cu afecţiune şi îmbrăţişări; veţi avea un companion credincios de care nu vă veţi despărţi niciodată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.