Home Animale de companie Pisici Rase pisici – Pisica Ragdoll

Rase pisici – Pisica Ragdoll

1893
0
SHARE
Pisica Ragdoll

Pisica Ragdoll se crede că îşi are originea în jurul anului 1965, când Anne Baker, a încrucişat o pisica Angora cu un Persan. Rezultatul a fost o pisicuţă numită “Josephine” care a avut puiuţi creaţi cu un Birmanez. Pisoii născuţi de la Josephine păreau să aibă o dispoziţie foarte blândă, iubitori de natură, ochii de un albastru magnific şi blana ca de pluş. Ei aveau tendinţa de a atârna fără vlagă în braţele tale atunci când erau ridicaţi, exact ca o păpuşă de cârpă a unui copil. Această trăsătură a adus rasei numele de “Ragdoll”.

Pisica Ragdoll este una dintre cele mai mari rase de pisici domestice cu un corp robust, cu pieptul larg, posterioare mari şi picioare bine proporţionate. Aceste pisici au o creştere lentă, ajungând la o maturitate deplină în aproximativ 3-4 ani. O femelă complet dezvoltată cântăreşte de la 3,6 kg la 6,8 kg. Masculii sunt substanţial mai mari, variind 5,4 kg la 9,1 kg sau mai mult. Pisicile Ragdoll au ochii ovali, albaştri cu expresii dulci. Urechile mari, rotunjite sunt stabilite cu o înclinare uşoară înainte. Ca şi la alte rase de pisici, Pisica Ragdoll are un profil curbat, cu aspectul unei “pârtii de schi”, dar cu finalul la partea de sus a capului. Coada stufoasă are o textură moale care se simte precum blana de iepure.

În general, pisica Ragdoll are blana mai lungă în jurul gâtului ca un “guler” şi pe partea din spate a membrelor posterioare denumite uneori “pantaloni”. Blăniţa nu tinde să se mătuiască şi este uşor de pieptănat. O bună pieptănare de două ori pe săptămână este suficient. Cu un pieptene de calitate se va îndepărta părul, pentru a preveni încâlcirea şi a ajuta la eliminarea ghemotoacelor de păr.

În cele mai multe asociaţii, Pisica Ragdoll este acceptată în 3 modele şi 4 culori. Cele trei modele sunt “colorpoint”, “mitted” şi “bicolor”.

  • “colorpoint” atunci când pe un corp de o nuanţă mai deschisă se găsesc puncte mai întunecate pe urechi, coadă, faţă şi picioare.
  • “mitted” are puncte întunecate dar într-o nuanţă mai uşoară ca o “colorpoint” şi cu alb pe lăbuţele din faţă, pe picioruşele din spate şi pe bărbie.
  • “bicolor”, are puncte întunecate pe urechi şi pe coadă si un semn în forma literei „V” intors la nivelul feţei. Culoarea năsucului este roz.

Cele patru culori sunt seal (foca), ciocolatiu, gri-albastrui şi liliachiu. Pisoii sunt complet albi la naştere si poate dura până la trei ani pentru a ajunge la culoarea matură.

Aceste pisici sunt animale de companie minunate. Sunt jucăuşe, dar nu sunt hiperactive şi se bucură din plin de timpul liniştit petrecut alături de prietenii săi umani. Afectuoase dar fără a fi prea solicitante, pisica Ragdoll nu-şi doreşte nimic mai mult decât să fie alintată şi răsfăţată.

Pisica Ragdoll este bine-cunoscută pentru adaptarea cu uşurinţă la mediului său de viaţă inţelegându-se bine cu copii şi adulţi, precum şi pisici, câini şi alte animale de companie. Vocile lor sunt de obicei moi şi uşoare, chiar şi la ora cinei.

Cu toate este o pisică de talie mare, Pisica Ragdoll are un caracter docil, în cazul în care este atacată aceasta nu ripostează pentru a se apăra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.