Home Animale de companie Pisici Rase pisici – Pisica Chausie

Rase pisici – Pisica Chausie

2205
0
SHARE
Poze animale - Rase pisici - Pisica Chausie

Pisica Chausie este un hibrid dintre o pisică domestică şi o pisică salbatică africană. Această felină, în ciuda dimensiunilor sale mari, este o pisică graţioasă, musculoasă şi dulce din fire. Este o rasă relativ nouă şi a fost înregistrată oficial în 1995. Numele acestei rase de pisici a fost derivat de la denumirea ştiinţifică pentru pisica sălbatică: Felis Chaus.

Strămoşii pisicii Chausie au fost nişte animale foarte active şi vânători desăvârşiţi. În ciuda acestui fapt ele sunt, de asemenea, foarte simpatice si le place să se joace şi să interacţioneze cu proprietarii lor. Dacă ar fi să le caracterizăm în câteva cuvinte putem spune despre pisica Chausie că este un animal de companie cu alură regală şi neinfricată, dar nu agresivă sau anti-socială.

Sunt pisici mari, fiind bine cunoscut faptul că o pisica Chausie are de două ori mărimea şi greutatea medie a unei pisici comune de casă. În ciuda dimensiunilor lor, aceste pisici nu sunt voluminoase, având o constituţie atletică, cu un piept larg, labe mici, picioare lungi, si o structura osoasă subţire, dar densă. Capul este dominat de două urechi extrem de înalte si drepte.

Există doar trei modele de culori oficiale pentru rasa de pisica Chausie. Primul este doar negru simplu, al doilea este un maro-auriu. Pisicile cu acest model au, în general, o burtă de culoare pal, cu un corp de culoarea bronzului luminos cu dungi maro. Modelul al treilea, argintiu, este o culoare unică pentru această rasă. Pisica Chausie va avea un colorit gri-argintiu, cu pete negre pe tot corpul, asemănătoare cu cea a unui leopard.

Pisicile Chausie au de obicei mişcări fluide şi lente. Ele tot timpul, îţi lasă impresia că sunt stăpâne pe situaţie, încrezătoare în sine, indiferent de ceea ce se întâplă în jurul lor. Comportamentul lor a fost adesea descris ca fiind al unui câine. Ele vor asculta comenzile mereu şi vor veni atunci când sunt solicitate. O pisica Chausie urmează îndeaproape stăpânul şi va sta de multe ori cu răbdare la picioarele lui, în aşteptarea unei comenzi sau un gest de iubire din partea lui.

Le place mult să se joace cu diferite jucarii, să sară după diverse biluţe, cocoloaşe de hârtie. Le place să strângă lucruri mici, pe care le ascunde mai apoi. Pisicile Chausie sunt cunoscute pentru puterea incredibilă în coapsele lor, permiţându-le să facă un salt până la doi metri direct în sus. Tocmai din acest motiv, este bine să le asiguraţi suficient spaţiu în noul său habitat. Datorită vitalităţii şi energiei pe care o posedă, unii crescători şi-au obişnuit pisicile să le plimbe zilnic în lesă.


Să nu vă mire nici faptul că le place să facă baie, pisicile sălbatice merg uneori să prindă peşte. În cazul în care acest tip de comportament îndeplineşte criteriile tale, atunci probabil sunteţi în căutare de o pisica Chausie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.