Home Animale de companie Caini Rase câini – Grand Bleu de Gascogne

Rase câini – Grand Bleu de Gascogne

1635
0
SHARE
Grand Bleu de Gascogne

Rasa Grand Bleu de Gascogne, care a fost dezvoltată în timpul Evului Mediu, este rezultatul unei combinaţii uimitoare dintre Hounds Feniciene şi Chien de Courant, o rasă care acum este pe cale de disparitie, dar puterea şi dimensiunea legendarul masiv este în continuare extrem de apreciată. Rasa Grand Bleu de Gascogne a fost dezvoltată în Gascony şi Guyenne, provinciile din sud-vestul Franţei, apropiate de Munţii Pirinei şi graniţa spaniolă. Cei mai mulţi dintre cainii de vanatoare din ziua de azi îşi au originile din Grand Bleu de Gascogne.

Cu o înălţime de 65-72 cm şi o greutate de 36-55 kg rasa Grand Bleu de Gascogne este menţionată a fi una dintre cele mai mari rase de copoi din lume. Aspectul său masiv vine în contradicţie parcă cu îndemânarea sa făcându-l un excelent caine de vânatoare. Acestă rasă de câine este renumită pentru puterea, rezistenţa şi voinţa sa de a găsi prada. Mai mult decât atât, cainele are o voce clară, sonor melodioasă, care permite vânătorului să urmărească şi să cunoască mereu unde se află cainele său. Obişnuiţi cu vânătoarea de lupi, această rasă de câine a fost ulterior dezvoltată pentru a vâna cerbi, mistreţi şi iepuri de câmp.

Grand Bleu de Gascogne este un caine cu aspect elegant, aristocratic, dar de la prima vedere, veţi observa tăria şi puterea acestei rase de caine. Spre deosebire de alte rase mari, Bleu Grand are un fizic mai suplu şi mai puternic, picioare lungi, care permit câinelui să exceleze în cele mai dificile condiţii de vânătoare. Are un cap mare şi lung, distins, acoperit cu o piele care formează un rid sau două pe obraji. Ochii de culoare închisă au o expresie de încredere, de melancolie. Urechile lungi, lăsate în jos pot ajunge până la vârful nasului. Pieptul profund şi amplu, bine dezvoltat, spatele lung si musculos, coaste moderat rotunjite îi conferă cainelui un aspect suplu şi slab.

Blana nu prea lungă cu un strat de păr dens şi strălucitor o face rezistentă la intemperii. Culoarea de bază a blăniţei sale este un alb acoperit în întregime de un negru de marmoră, aspect ce creează o senzaţie de albastru plus pete mari şi negre. O caracteristică distinctă a Grand Bleu de Gascogne este un semn negru, mic, care se găseşte pe craniu. Unii caini pot avea o vâlvătaie pestriţă pe cap, dar cei mai mulţi au pete bronz deasupra ochilor şi cafeniu pe obraji, buze şi în interiorul urechilor.

Grand Bleu de Gascogne este prin natura sa un caine blând. Aspectul elegant şi atitudinea aristocratică a rasei poate arăta nesupunerea, dar câinele are o inimă mare şi un suflet blând.

Câinele din rasa Grand Bleu de Gascogne nu este nici timid, nici agresiv. Această rasă de câine este, în general, uşor rabdătoare cu copiii. Câinele poate preferă să fie în compania copiilor mai mari, dar niciodată nu ar demonstra un comportament violent chiar şi atunci când, neintenţionat, este manipulat mai dur de către un copil. Nu este o rasă greu de dresat. Grand Bleu de Gascogne este inteligent şi gata să înveţe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.