Home Animale de companie Pisici Rase de pisici – Pisica Bengal

Rase de pisici – Pisica Bengal

2357
0
SHARE

Pisica Bengal este o rasa relativ noua de pisica care a fost crescuta pentru prima data în SUA si a fost creata initial prin încrucisarea unei pisici asiatice “Leopard Cat” cu o pisica de pe piata interna. Numele de “Bengal” provine de la denumirea în limba latina a stramosului sau salbatic, Felis bengalensis (Asia Leopard Cat). Scopul în dezvoltarea rasei de pisici Bengaleze a fost de a pastra o asemanare fizica puternica cu stramosii sai si în acelasi timp sa fie o companie placuta si de încredere pentru familie

Pisica Bengal este o pisica mare, eleganta si foarte musculoasa. Ele sunt extrem de inteligente si  formeaza legaturi puternice cu proprietarii lor. Le place sa interactioneze cu oamenii si sunt întotdeauna de gasit în centrul de activitate a familiei. Dorinta de activitate a pisicii Bengal este foarte mare, le place sa se joace, sa alerge si sa sara. Nu le place sa fie ignorate, vor sa fie mereu în centrul atentiei. Sunt usor de dresat pentru a merge cu lesa sau sa-ti întinda labuta. Adora apa si le place tare mult sa se joace cu ea.

Ele sunt unice în rândul raselor de pisici prin modelul si forma blanitei dar si datorita unei anumite gene (Glitter) care le face sa sclipeasca în bataia razelor soarelui ceea ce le pastreaza aspectul salbatic, dar cu temperamentul unor pisici bine echilibrate.

Culoarea blanitei o putem gasi în mai multe forme si culori: cu pete de leopard maro pe fond alb-negru, roziu sau rosu, cu pete maro deschis sau roziu pe fond de culoare bej deschis sau bronz, precum si culoarea carbunelui pe gri.

Pentru 40% din timp, cel putin, pisicile Bengal sunt sportive uluitoare Ele alearga, se catara cu o bucurie foarte mare pe usi si dulapuri dar le place sa sara si de la înaltimi mari. Puii de pisica Bengal sunt peste tot într-o continua miscare si cercetare prin toate colturile. O alta buna parte de timp si-o petrec dormind. Le place sa vina în fata ta se face ghem, începe sa toarca apoi intra intr-un somn adânc si profound. Ele îsi doresc cu adevarat afectiune si vor petrece fericite ore în sir îngramadite si torcând în poala voastra

Caracterul lor nu le-ar face animale de companie ideale pentru cineva care vrea  liniste în casa dar le face uimitoare pentru persoanele care doresc un membru de familie mai deosebit asemanator cu pisicile orientale, dar cu multe caracteristici speciale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.