Home Animale de companie Rozatoare Hamster chinezesc

Hamster chinezesc

3115
5
SHARE

Popularitatea hamsterilor chinezesti a fost efemera dar ei sunt animale de companie Hamsteriminunate si n-ar trebui sa fie evitati. Acest hamster este originar din nordul Chinei si a Mongoliei, dar nu este tinut pe scara larga datorita dificultatii inmultirii lor cu succes. Dupa prima aparitie a hamsterului pitic rusesc, hamsterul chinezesc a ajuns in voga “ca celalalt hamster mic”.

Hamsterul chinezesc are o lungime de aproximativ 9 cm. Femela este mai mica decat masculul. Acesti hamsteri pot fi timizi, desi se descurca bine ca perechi sau in mici colonii. Ca adulti, pot fi imperecheati mai usor decat alti hamsteri insa unele femele pot avea o aversiune puternica fata de unii masculi si ii pot ucide.

Acesti hamsteri au culoarea maro spre cenusiu cu o dunga dorsala neagra foarte vizibila. HamsteriBurta este albicioasa. Mai exista si hamsteri chinezesti cu pete albe pe spate.

Datorita trupului subtire acesti hamsteri pot fi o problema, deoarece se pot strecura printre gratiile custilor destinate majoritatii altor hamsteri. Cel mai bine pot fi tinuti intr-un acvariu acoperit. Dimensiunea ideala pentru o pereche este de 30x30x30cm.

hamsteriAcesti hamsteri pot fi hraniti cu un amestec care contine cereale si fulgi de legume. Hamsterul chinezesc prefera fructele proaspete, legumele si verdeturile, asa ca puteti sa-i dati varza, mazare pastai, pepene si alte legume proaspete. Pentru ca la acesti hamsteri le place sa faramiteze leguma intreaga, sa nu decojiti vegetalele si sa le indepartati semintele. Apa proaspata sa nu-i lipseasca niciodata.

Unele femele sunt inclinate sa roada si sa muste coada si zona genitala a masculului. DeHamsteri aceea este bine sa introduceti in cusca la acesti hamsteri o roata pentru miscare, intrucat se pare ca aceasta ofera un debuseu pentru agresivitatea femelei. Aceasta agresivitate poate fi atenuata intr-o oarecare masura prin educatie.

HamsteriAcesti hamsteri sunt animale foarte usor de manuit si rareori musca, dar cei care nu sunt obisnuiti sa fie manuiti sau sunt speriati au tendinta sa-si goleasca foarte repede vezica urinara foarte mare.

Perioada de gestatie la acesti hamsteri este de 18-30 de zile dar cea normala este de 21 de zile. Numarul puilor nascuti sunt in medie patru. Deoarece acesti hamsteri suporta mai bine frigul decat caldurile, in sezonul cald este bine sa-i asezati cusca intr-un loc racoros si umbros.

5 COMMENTS

  1. eu am 2 hamsteri rude :copil si mama
    copilul este batut de mama frecvent iar acum cred ca mama vrea dinnou pui.cred ca mama este hamster sirian este alba cu nici o pata iar puiul este alb cu o mica dunga gri.si nu vreau alti soricei mici…mi-a ajuns cati am avut…(10)

  2. imi plac foarte mult hamsteri dar am 3 perusi si multi pesti de acvariu si parintii nu ma lasa sa imi iau hamsteri ce as putea sa le zic sa ma lasa sa iau?
    ma gasiti pe id-ul alex_privantu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.