Home Animale de companie Caini Caini – Cum sa-i hranesti pe caini

Caini – Cum sa-i hranesti pe caini

2087
0
SHARE

Ai caini si vrei in afara de hrana speciala pentru caini sa-i hranesti si cu ceva din Cainialimentatia ta? Atunci iti vom da cateva sfaturi cu ce e bine si ce nu e bine pentru caini.

Laptele: e si bun si rau pentru caini. E foarte hranitor, asigurand organismului calciu, fosfor si vitamine, dar poate provoca la caini diaree daca au o intoleranta la lactoza sau paraziti interni. Daca ai caini obezi sau mai batranei da-i doar lapte degresat.

CainiBranza: dar nu fermentata! Este esentiala pentru dezvoltarea catelusilor si pentru mamici in perioada de gestatie si lactatie dar evita branza fermentata. Pentru acei caini mai grasuni si batraiori da-le branza degresata.

Legumele sunt obligatorii cu exceptia cartofului si fasolei uscate deoarece sunt greu de digerat de caini si ingrasa.

Carnea nu trebuie sa lipseasca din hrana unor caini dar nici sa fie singura sursa de hrana, Cainiin acest caz pot avea probleme osoase deoarece nu este un aliment echilibrat pentru caini fiind bogat in fosfor si proteine dar saraca in calciu.

Oasele: cainii tineri si cei adulti se pot delecta cu un os de vita sau de pui (mai putin labe de pui, oase de iepuri si miel deoarece pot provoca la caini ocluzie intestinala). Acei caini obezi, batrani si constipati pot sa-si ia adio de la ele.

CainiSarea – mda, zaharul – ba. Sarea are un rol important in formarea sucului gastric la caini dar trebuie folosita cu masura. Zaharul este contraindicat la caini deoarece contine multe calorii provocand diabet si obezitate. La caini grasi si cei sedentari sa nu le dati nimic dulce. La caini activi puteti sa le dati uneori cate o bombonica, dar sa nu fie ciocolata!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.