Home Animale de companie Pasari Cum sa-ti hranesti canarul

Cum sa-ti hranesti canarul

1957
0
SHARE
Canarul trebuie sa aiba acces la mancare si apa proaspata toata ziua. Canarii sunt pasari delicate si se pot deshidrata foarte rapid. Pastrati vasele intodeauna curate si verificati sa nu apara mucegai sau larve in mancare.

O mancare buna pentru canari este construita dintr-un amestec de seminte: 70% seminte pentru canari si 30% seminte de rapita. Este bine sa le oferiti canarilor mancare proaspata zilnic.

In timpul sezonului de reproducere este bine sa le dati o jumatate de lingurita de ou fiert tare si tocat. Aceasta reprezinta cantitatea zinica de substante nutritive pentru o pasare.

Pasarile au tendinta de a savura majoritatea fructelor si legumelor mancate de om, cu mici exceptii. Maruntiti-le foarte fin si evitati cu orice pret avocado – acest fruct poate fi foarte toxic pentru pasarile de apartament. Pe de alta parte porumbul din conserve este foarte nutritiv si preferat de pasari.

Ca un supliment al dietei puteti oferi firimituri de paine de grau, turta de malai sau granule speciale pentru canari. Canarilor le plac foarte mult semintele de floarea soarelui, dar nu le dati prea multe, caci duc la ingrasare exagerata.

Pentru a inmuia coaja unor seminte, cum ar fi cele de porumb, grau si floarea soarelui, transformandu-se hidrocarbonatii complecsi in zaharuri, inmuiati semintele in apa si lasati-le o noapte in frigider, iar apoi oferiti cantitati mici pasarii in fiecare zi.

Pot fi oferite si boabe de mazare tanara. Insa inainte de a le oferi pasarii verificati-le de mucegai. Pentru mentinerea sanatatii canarilor este bine sa le asigurati faina de oase si nisip.

Speram ca aceste sfaturi va sunt utile pentru a asigura o dieta corespunzatoare canarului vostru astfel incat sa va puteti bucura pe deplin de zburdalnicia si vioiciunea pasarii de apartament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.