Home Animale de companie Pasari Cum sa faci baie unei pasari de apartament

Cum sa faci baie unei pasari de apartament

2202
0
SHARE
Un aspect foarte important al ingrijirii unei pasari este baia. In salbaticie natura ofera ploaie, baltoace, chiar si roua in care pasarile se pot curata si singure. In captivitate, tu trebuie sa le oferi alternative pentru igiena personala a pasarii tale.

Ploaia poate fi produsa prin stropirea cu grija a pasarii cu un pulverizator sau cu un cap de stropitoare fixat la un furtunas. Pot fi folosite si dusul sau teava cu stropitoare a unei chiuvete de bucatarie. Aveti grija sa nu indreptati jetul de apa cu prea multa forta, deoarece tractul respirator superior si sinusurile pasarii sunt foarte expuse. “Baltile” pot fi create prin folosirea unor vase nu prea adanci. Totusi sa aveti grija, ca pasarea voastra va folosi vasul cu apa de baut drept balta, indiferent ce alternative ii oferi tu.

Uneori apa nu este suficienta. Daca pasarea ta devine prea unsuroasa din cauza grasimilor de pe maini sau pentru ca pur si simplu s-a murdarit, puteti folosi si un detergent mai slab.

Samponul pentru copii este probabil una dintre variantele cele mai bune si mai simple de folosit. Diluati putin sampon in apa dupa care stropiti pasarea cu aceasta solutie pana se uda tot penajul. Lasati pasarea sa stea intr-un loc cald cam cinci minute, dupa care o clatiti bine cu apa curata. Acesta este un mod bun de refacere a penajului.

Pe piata exista si produse speciale pentru curatarea penajului. Toate sunt utile intr-o oarecare masura, deoarece unele contin uleiuri si parfumuri. Unele pasari le percep drept substante straine si pot incepe sa-si smulga penele ca sa scape de ele.

Daca penajul pasarii e contaminat de cantitati mari de substante cum ar fi cerneala, ulei, lipici duceti imediat pasarea la veterinar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.