Home Animale de companie Caini Caini – Cum iti inveti catelul sa-si faca nevoile afara

Caini – Cum iti inveti catelul sa-si faca nevoile afara

2671
2
SHARE

Sunt sigur ca multi si-ar lua sau adopta un pui de catel, dar ideea ca o sa gaseasca de multe ori prin casa gramajoare de … ii fac sa bata in retragere. Noi vom incerca mai jos sa va dam cateva sfaturi utile pentru a-l educa asa cum trebuie in aceasta privinta.

Cu cat catelul este mai mic, cu atat mai usor iti va fi sa-l inveti sa nu-si faca nevoile in casa. Daca incepi educatia de pe la patru saptamani in maximum o luna el va fi disciplinat si nu o sa mai ai parte de surprize neplacute prin casa. Este indicat ca in primele zile sa stati cu el acasa si sa-l invatati tot ce trebuie sa stie. Totusi sa-l mai lasati si singur cateva ore ca sa nu sufere atunci cand veti reincepe serviciul.

Catelul trebuie dus afara dupa fiecare repriza de somn sau dupa fiecare repriza de joaca. In primele zile este bine sa-l scoti la plimbare la fiecare doua ore, apoi la trei ore. Dupa cinci luni va fi de ajuns numai 3-4 iesiri pe zi, ritm la care este bine sa ramana asa pana la finalul vietii. Prima iesire si ultima este bine sa fie programata cat mai devreme, respectiv, cat mai tarziu, cat mai aproape de culcare.

Sa nu-l invatati sa-si faca nevoile pe ziar, in balcon, in baie sau pe hol, pentru ca s-ar putea sa aveti surprize cand il veti scoate afara. El va gandi ca locul unde trebuie sa-si faca nevoile va fi in casa unde se gaseste bucata de ziar si nu afara.

Daca-l vedeti ca se agita, scurma podeaua, se invarte pe loc, inseamna ca nu se mai poate tine si trebuie scos imediat afara. Incercati sa-l duceti afara in acelasi loc si incurajati-l sa-si faca nevoiele folosind cam aceleasi cuvinte.

Daca prietenutul vostru a implinit 5-6 luni si tot se mai scapa prin casa, trebuie vazut daca cumva nu are o problema de comportament (este stresat, anxios, are niste fobii) sau una de sanatate fizica (infectie urinara, incontinenta).

Speram ca aceste sfaturi va sunt utile si veti reusi cu succes sa va educati catelul sa-si faca nevoile numai afara si sa nu aveti prea multe batai de cap cu el din acest punct de vedere.

2 COMMENTS

  1. salut…am si eu un catelus…i-am inceput vaccinarile si trebuie sa ramana in casa o perioada de 1-2 luni….in acest timp va trebuii sa il invat sa faca pe balcon …este vreo problema? dupa aceea va face afara ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.