Pe piaţă se găsesc o varietate mare de animale disponibile pentru cei care doresc să-şi împartă viaţa cu un astfel de suflet.
Există, totuşi, un număr de animale, care ar trebui să fie păstrate numai în circumstanţe speciale şi numai de crescători cu experienţă.
Aceste animale pot fi periculoase atât pentru voi cât şi pentru cei din jurul vostru.
Mai jos vom prezenta (după părerea noastră) un top 5 cu astfel de animale de evitat.
1. Felinele de talie mare
Pume, lei, tigri, leoparzi şi alte feline de talie mare nu pot fi păstrate ca animale de companie. Acestea sunt puternice şi periculoase datorită mărimii lor şi ghearelor de la picioare. Poate vă găndiţi că dacă îi veţi tăia ghearele din carne, nu o să mai fie probleme. Vă înşelaţi! În primul rând, dacă nu efectuaţi corect această operaţiune, felinele, datorită dimensiunilor mari nu vor mai fi în măsură să meargă în mod corespunzător. Plus că felinele de talie mare cum ar fi tigrii îşi ucid prada prin muşcarea gâtului, nu prin sfâşiere cu unghiile.
2. Urşii
În ciuda faptului că urşii pot cântări peste 500 de kg atunci când ajung la maturitate, unii oamenii încă mai cred că pot fi tare drăguţi precum ursuleţii de pluş. Cei drept, puii de urs sunt tare atrăgători şi drăgălaşi pentru oricine, dar ei nu rămân mici pentru mult timp. Atunci când sunt nervoşi sau stresaţi, urşii, se vor ridica pe picioarele din spate şi te pot bate sau chiar omorî doar cu o singură lovitură de labă.
3. Şerpii veninoşi
Aceşti şerpi ar putea ucide dintr-o singură muşcătură, şi nu există la îndemână în cele mai multe cazuri, anti-venin suficient pentru a vă ajuta. Unele cobre pot provoca, de asemenea, durere imensă şi orbire doar prin a scuipa veninul lor în ochii tăi!. Dacă este păstrat într-o casă, trebuie să fie luate măsuri extreme de securitate, atât pentru tine cât şi pentru vecinii tăi. Totuşi dacă vă doriţi cu insistenţă o astfel de vietate, există o mulţime de şerpi de companie disponibili, care nu produc venin, fapt ce-i pot face mai siguri.
4. Primatele
Lemurii, maimuţele, cimpanzeii, babuinii şi toate celelalte animale care se încadrează în această categorie a primatelor nu pot fi adevărate animale de companie, oricât de mult ne-am dori noi. Ele sunt drăguţe şi “seamănă cu un copil”, dar nu sunt un substitut pentru copii omului. Ele, în principiu, sunt tratate ca nişte bebeluşi, puse în scutece şi plimbate cu căruciorul exact ca un copil mic. Însă dacă se supără ele încep să ţipe şi să arunce, având o adevărată criză de isterie. Dar cea mai mare problemă cu maimuţele de companie este faptul că acestea pot avea o ieşire violentă, muşcând proprietarul, fără avertisment. Totodată ele pot transmite boli precum hepatita A şi HIV-1, virusul care provoacă SIDA.
5. Lupii
De-a lungul timpului, oamenii au reuşit să domesticească câinii dar lupii şi strămoşii lor au fost prea sălbatici pentru a trăi alături de ei. Lupii au fost şi vor rămâne animale sălbatice. Ei acţionează după instinctele lor. Vânează atunci când le este foame, se joacă atunci când doresc acest lucru şi dorm în restul zilei. În cazul în care se simt ameninţaţi, ei vor ataca. Atacă în haită şi pot ucide de exemplu un cerb ajuns la maturitate fără probleme. Ca şi felinele de talie mare, ei sunt foarte greu de domesticit şi nu poţi fi sigur că ai reuşit pe deplin acest lucru.
M-as muta daca as sti ca pe scara exista un iubiror si detinator de serpi. Horror!
Cine oare se incumeta sa detina asa un animal.. pentru companie? 🙂
Zi buna!