Home Animale de companie Pisici Pisica Cornish Rex

Pisica Cornish Rex

1988
0
SHARE

Cornish Rex este o mutatie genetica care provine de la o familie de pisici nascute în 1950 la o ferma în Cornwall, Marea Britanie de unde vine si prima parte a numelui rasei. Un pui de pisica, de sex masculin numit Kallibunker, a avut o extrem de neobisnuita blana crem, fina si creata; fiind primul Cornish Rex. Este o pisica eleganta, cu blana ondulata, de statura mica spre medie. Semnul distinctiv al acestei rase este blana foarte scurta, absenta unui strat de blana primar si forma ei cârliontata si ondulata.

Aceasta pisica are o fata de “vulpita”. Capul este în forma de pana cu pometi înalti si un nas drept. Urechile sunt destul de mari, situate sus pe cap, late la baza si rotunijte la varf.  Picioarele sunt lungi, labutele ovale iar corpul este curbat un pic în sus de la coaste. Coada este lunga si oblica spre vârf. Ochii sunt de forma ovala. Desi este o pisica fina are o musculatura bine dezvoltata.

Odata ce-ati vazut o astfel de pisica nu o veti uita niciodata. Pisica Cornish Rex este incântatoare si în mod constant fermecatoare si captivanta. Simte nevoia sa fie alaturi de oameni petrecând majoritatea timpului alaturi de ei. Este una dintre putinele rase care se bucura de aclamatiile si ovatiile multimii la un spectacol de pisici. În cazul în care alte pisici sunt speriate sau contrariate de catre spectatori si de zgomotul lor, aceste pisici adora sa fie în centrul atentiei. Atunci când sunt libere sa aleaga propriile locuri de dormit, prima optiune este patul alaturi de stapân. Acest lucru se datoreaza si dorintei lor de caldura.

Un lucru inedit la aceste pisici este felul în care isi folosesc labutele asa cum oamenii isi folosesc mainile; astfel unele pisici manânca apucând hrana si ducand-o la gura cu labutele; altele se folosesc de labute pentru a apuca obiectele mici sau pentru a le arunca. Daca îi dati unei Cornish Rex o bucatica de sfoara va veti minuna cum stie sa intre în actiune. Miscarile sale sunt complicate, curbate, sinuoase trecând usor de la pozitia aproape bipeda la sarituri care de care mai nastrusnice.

Rasa de pisica Cornish Rex nu naparleste mult, blana este usor de ingrijit si o periere saptamânala este de obicei suficienta. Datorita parului foarte scurt si pentru a compensa pierderea de caldura alimentatia trebuie sa fie bogata în grasimi si calorii. Speranta medie de viata este de 12-14 ani. Sunt predispuse la afectiuni ale ficatului sau rinichilor. Este greu de a gasi cuvinte pentru a descrie toate calitatile acestei rase de pisici dar putem spune usor ca Rex Cornish este cu adevarat un miracol al naturii ceea ce-i confera usor atât statutul de pisica spectacol cât si un minunat animal de companie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.