Home Animale de companie Caini Caine lup irlandez

Caine lup irlandez

3780
1
SHARE

Cainele lup irlandez este o rasa veche si cunoscuta mai ales în Irlanda Multe povesti precizeaza ca acest caine exista în aceasta parte a Europei înca din anul 200 î.Hr. Utilizat la început pentru lupta, vânatoare si paza aceasta rasa de caine a devenit treptat specialista în vânatoarea de lupi. Dupa ce populatia de lupi a fost eliminata din Insulele Britanice, numarul acestor caini a scazut substantial.

Dimensiunea extrem de mare, este caracteristica cea mai importanta ce se distinge la aceste rase caini ceea ce face sa fie cel mai înalt câine din lume. Media de înaltime variaza pâna la 86 cm, fapt ce poate constitui uneori un dezavantaj atunci când vor sa atraga noi proprietari care nu au nici o preocupare pentru nevoile lor speciale. Masculii sunt cu 5-10 cm mai înalti ca femelele iar greutatea lor variaza de la 48 kg pentru femele la 54 kg pentru masculi.

Dimensiunea lor uimitoare, viteza, inteligenta si amabilitatea naturala le-au transformat în animale ideale de vânatoare a lupilor (sau poate prea ideale caci lupul este acum disparut în Irlanda). Caracterizat de un cap lung, cainele-lup irlandez are un bot moderat, un gât musculos usor arcuit, piept adânc, sprancenele stufoase cu aspect de sârma si abdomen bine retras. Desi câinele este masiv si musculos, el emana putere, eleganta, precum si multa gratie.. Coada acestui caine atârna în jos într-o curba usoara. Culoarea blanitei sale poate fi gri, rosiatic, negru sau alb.

Câinele lup irlandez este un  caine de vânatoare cu o personalitate linistita. În contrast cu aspectul lor ei sunt afectuosi, sociali, prietenosi, loiali, calmi si blânzi. Demni, acesti caini sunt în mod neconditionat loiali proprietarului acestora si familiei lor. Nu este un câine de paza, prin natura lor, dar poate fi un factor de descurajare, pur si simplu datorita dimensiunii sale. Aceasta rasa gigant se maturizeaza lent, sunt nevoie de doi ani întregi înainte ca acestia sa fie bine crescuti. Foarte important este sa se asigure puilor produse alimentare de înalta calitate si plimbari zilnice.

Acest caine este relativ usor de dresat daca exista întelegere si blândete. El raspunde bine la comenzi, dar acestea trebuie sa fie ferme si coerente. Asigurati-va ca tinerilor catei le este oferita multa încredere astfel încât acestia sa creasca într-un climat de încredere si siguranta. Acest câine calm se intelege bine si cu alti caini. Acest lucru este valabil totusi daca ia cunoscut de când era tânar. Nu este recomandat sa locuiasca într-un apartament, el preferând o curte mare si plimbari zilnice.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.