Home Animale de companie Pisici Pisica Balineză

Pisica Balineză

2665
0
SHARE

Pisica Balineză este o pisică asemănătoare cu cea Siameză, diferenţa dintre ele o dă blana lungă şi mătăsoasă. Această rasă de pisică a apărut prima dată în 1950 în California iar în Europa, pisica Balineza şi-a făcut apariţia prin anii ’70. O pisică inteligentă şi activă, elegantă, cu o personalitate puternică, pisica Balineză, este plină de viaţă şi vorbăreaţă.

Balineza are un corp elegant, subţire, cu picioare lungi. Capul este triunghiular, urechile sunt mari şi late la bază iar nasul închis la culoare, fară pete, este lung şi drept în forma de “pană” o caracteristică a siamezelor. Ochii de dimensiuni medii, migdalaţi şi bine distanţaţi sunt înclinaţi spre nas în armonie cu capul triunghiular. Culoarea ochilor este un albastru intens. Gâtul este lung şi subţire, umerii şi şoldurile sunt la aceeaşi înălţime iar corpul solid şi musculos se termină cu o coadă subţire în armonie cu lungimea corpului şi lungimea picioarelor.

Blana fină şi mătăsoasă este de lungime medie. Deoarece pană la atingerea vârstei adulte, blana Balinezei are un păr scurt si fin, ea poate fi uşor confundată cu Siameza. Nu are sub-strat ca o pisica Persană iar culoarea este asemănătoare cu cea a Siamezelor şi poate fi întâlnite în patru culori de bază: ciocolatiu (maro inchis, maro-roşcat, ciocolată), cafeniu (maro deschis, cafea cu lapte, auriu), albastru (gri deschis cu reflexe albastrui) şi liliachiu (gri-rose deschis, magnolia). Pentru a le menţine o blană frumoasă fără noduri şi neîncurcată este necesară o îngrijire regulată. Este recomandat să le obişnuiţi de mici cu periatul pentru că mai târziu s-ar putea să se impotrivească.

Pisicile Balineze sunt foarte jucăuşe, cu un temperament asemănător cu cel al Siamezelor dar mai puţin zgomotoase. Loialitatea lor nu poate fi pusă niciodată la îndoială şi nu prea suportă alţi rivali atunci cand se pune problema să fie alintate de stăpâni. Le place să se caţere şi să se joace dar cel mai mult le place să se ascundă ăn sertare sau dulapuri pentru a nu fi deranjate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.