Această specie de papagali – Cacadu Alb, cunoscută şi sub numele de papagali Cacadu Umbrelaţi, sunt nişte păsări afectuoase şi foarte inteligente. Dacă sunt crescuţi corect, pot fi păsări de companie excelente mai ales pentru cei care doresc o pasăre iubitoare şi încântătoare, căreia îi place să fie alintată. Papagalii umbrelaţi vorbesc ocazional, dar nu sunt recunoscuţi pentru capacitatea lor de imitare. Cu toate acestea, Cacadu Alb sunt destul de gălăgioşi, învăţând deseori să ţipe când aude şi alte păsări.
Rasa de papagali Cacadu Alb are penele lungi şi albe în creastă, iar când are creasta ridicată, penele se întind ca o umbrelă, de aici le vine şi numele de Cacadu Umbrelaţi. Singura culoare vizibilă a păsării Cacadu Alb (în afară de alb) este galbenul de pe partea interioară a aripilor care străluceşte atunci când zboară.
Cacadu alb are o lungime în jurul valorii de 46 cm si cântareşte aproximativ 400 g pentru femele mai mici şi de până la 800 g pentru bărbaţii mai mari. Mascul Cacadu Alb de obicei, are un cap mai larg şi un cioc mai mare decat femela. La maturitate irisul femelelor poate avea culoarea stânjeneilor, roşiatică iar a mascului poate fi de culoare maro sau negru.
Pentru o menţinere în stare bună a penajului şi a pielii, esenţiale sunt sunt baia sau duşurile regulate. Dupa ce li se face baie sau sunt stropiţi este bine sa fie lăsaţi să se usuce într-o cameră caldă sau la soare. Trebuie să aveţi grijă la taiatul penelor de zbor să nu fie tăiate prea mult, căci ei cad des şi se pot lovi. Tăiaţi doar penele de zbor primare astfel încât papagalul Cacadu Alb să poată pluti spre podea.
Cacadu Alb sau Cacadu Umbrelat trebuie hrănit cu o dietă granulată, suplimentată zilnic cu fructe şi legume proaspete. Delicatese cum ar fi seminţe, nuci pot fi oferite în cantităţi mici doar ca recompensă pentru un comportament bun. Atenţie însă la hrănirea în exces care duce la mofturi din partea sa şi la împrăştierea mâncării prin aruncarea ei. Dacă sunt hrăniţi exagerat pot deveni chiar şi obezi mai ales atunci când sunt hrăniţi cu mâna.
Aceşti papagali sunt foarte activi şi trebuie să li se asigure o colivie pe măsură, o colivie care să permită papagalului să-şi întindă aripile. Este important să aibă o colivie rezistentă, pentru că papagalii Cacadu Alb au ciocurile foarte puternice şi pot rupe cu uşurinţă punctele de sudură ale unei colivii construite prost. Mulţi se pricep şi la deschiderea uşiţelor aşa că este bine să le puneţi zăvoare cu siguranţă.
Vârsta de inmulţire la papagalii Cacadu Umbrelaţi în libertate este de 3 ani, dar la cei crescuţi în casă este în jur de 6-8 ani. De obicei clocesc 2-3 ouă. Perioada de incubaţie este de 24-26 de zile. Puilor le cresc aripile în aproximativ 12-14 săptămâni. Colivia de înmulţire trebuie să fie suficient de mare ca să permită un zbor limitat între stinghii. Cutiile cuibar pot fi de aproximativ 45x45x60 cm.
Atenţie la agresivitatea mascului Cacadu Alb faţă de femelă, când pot aparea atacuri fatale, muşcând femela de faţă, aripi şi picioare.