Home Animale de companie Pasari Papagali – Papagalul amazonian cubanez

Papagali – Papagalul amazonian cubanez

15439
1
SHARE

Papagali - papagali amazonieni cubaneziAcesti papagali sunt niste pasari inteligente si curioase, cu o abilitate excelenta de a vorbi. Datorita faptului ca se gasesc rar in captivitate si a instinctului lor de conservare dezvoltat, datorita caruia se simt amenintati in preajma oamenilor, amazonienii cubanezi se gasesc foarte rar ca pasari. De talie mica 25-30cm si indesati, sunt foarte frumos colorati, cu cap alb, gat rosu – rozaliu si pete pe obraji si burta. Partea inferioara a aripilor este albastra, iar penele de la coada sunt verzi cu rosu la baza. Acesti papagali pot trai pana la 50-60 de ani.

Amazonienii cubanezi trebuie hraniti cu o dieta preparata granulata sau extrudata. Zilnic Papagali - papagali amazonieni cubanezitrebuie adaugate fructe si legume proaspete pentru varietate si dezvoltare psihica. Datorita tendintei lor spre obezitate acesti papagali nu trebuie sa fie hraniti cu seminte de floarea soarelui sau de rapita.

 

 

Papagali - papagali amazonieni cubaneziAmazonienii cubanezi sunt dificili de imperecheat in captivitate. Perioada de imperechere incepe din februarie – martie si tine pana in iunie – iulie. Femela cloceste 3-4 oua. Colivia potrivita pentru acesti papagali poate avea dimensiunile de 120x120x240 cm suspendata la 120 cm deasupra solului. Pentru cutia cuibar pot fi folosite lazi tipice din lemn cu dimensiunile de 30x30x60 cm. perioada de incubatie este de aproximativ 24-26 de zile.

Masculii amazonienii cubanezi devin deseori agresivi fata de perechea lor. Taierea aripilorPapagali - papagali amazonieni cubanezi masculului inaintea perioadei de inmultire poate ajuta femela sa scape, in cazul in care masculul devine agresiv. Acest comportament agresiv se poate si datora si faptului ca nu sunt compatibili la imperechere. Amazonienii cubanezi sunt deosebit de galagiosi in momentul inmultirii.

 

Bolile pe care le pot contacta acesti papagali pot fi: smulsul penelor, agresarea perechii, psitacoza, infectii bacteriene si virale, obezitate.

1 COMMENT

  1. Ce-i drept nu am vazut in vreun magazin sau la vreun crescator acest papagal. Par a fi destul de mari si sunt longevivi. Cel mai impresionat pare comportamentul masculului la imperechere …agresiv cu partenera?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.