Home Animale de companie Pesti Pesti – Un nou membru in familie

Pesti – Un nou membru in familie

1691
0
SHARE

images4.jpgTe-ai hotarat sa aduci un nou membru familiei tale de pestisori ? Asta e foarte bine.Dar nu te grabi sa-l eliberezi din punga de plastic in acvariu, deoarece poate suferi un soc termic si se poate imbolnavi. Iata cateva sfaturi care va va face fericiti pe amandoi :

* In punga de plastic inchisa cu un nod va avea spatiu si oxigen dar nu pt mult timp asa ca du-l acasa cat mai repede altfel sanatatea lui va avea de suferit. Il poti pune cu tot cu punguta intr-un recipient de polistiren expandat (in care se pastreaza alimentele) sau intr-o minigeanta termica (dar sa fie More…goala).

* Cand ai ajuns stinge lumina si trage jaluzelele deoarece lumina puternica ii poate provoca un soc cand il vei scoate din recipient sau geanta termica.
* Introdu punguta incet in acvariu fara sa o desfaci pentru a evita trecerea brusca de la apa calduta la apa mai rece din acvariu.
* Dupa 20 minute desfa nodul si toarna la 5 minute o cescuta de apa din acvariu pentru a se obisnui.Daca ramane pe fundul pungii nu-l forta scuturand sau fortand punga deoarececaojbh3r.jpg ii poti provoca leziuni pe piele, lasa-l pe el sa decida momentul.
* Daca se refugiaza intr-un loc al acvariului nu-i atrage atentia si nu-i bate cu degetul in peretele acvariului nu faci decat sa-l stresezi mai mult. Nu te ingrijora daca nu va manca o vreme in curand se va obisnui cu noua casa.
* Nu-i pune multa hrana daca nu are pofta de mancare aceasta se poate descompune si apa va deveni tulbure si nesanatoasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.