Home Animale de companie Caini Rase de Caini – Ogarul afgan

Rase de Caini – Ogarul afgan

2513
0
SHARE

Ogarul afgan este un excelent caine de vanatoare care te incanta atat prin frumusete cat si prin inteligenta. Acesti caini au blana matasoasa, lunga in diferite culori de la alb pana la negru cu diferite nuante.

Caini afganiIn ultimul timp acesti caini au crescut in popularitate datorita simpatiei cu care sunt inconjurati. Acesti caini veseli, frumosi si inteligenti sunt adesea vazuti ca un tovaras minunat de companie, este foarte credincios stapanului sau dar este destul reticenti cu straini. Daca nu sunt educati cum trebuie pot sa fie mai neascultatori fata de alte persoane, dar nu si fata de familie pe care o iubeste foarte mult.caini afgani

Deoarece sunt caini mai snsibili, ei necesita un antrenament fara lacune de comportament. O data cu antrenarea se va lucra si la socializarea sa deoarece mai tarziu pot deveni distrugatori si neascultatori. Datorita faptului ca sunt caini de vanatoare, plimbarile lungi trebuie sa fie o obisnuinta pentru voi. O plimbare de cel putin 30 de minute pe zi este necesara acestei rase de caini si este recomandat de toti iubitorii de ogari.

Caini afganiDatorita blanei cu fir lung, acesti caini au nevoie de o ingrijire mai speciala. Macar o data pe saptamana acesti caini trebuie sa faca baie pentru a-si pastra blanita matasoasa si stralucitoare. Periatul este si el foarte important. Se periaza cu grija cu un pieptane special macar 5-10 minute pe zi. Periatul se face invers cresterii firului de par, astfel se indeparteaza orice resturi provenite din plimbarile sale de afara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.