Home Generale Iti iei prietenutul in vacanta?

Iti iei prietenutul in vacanta?

1714
0
SHARE

O vacanta e mereu binevenita dar ce faci cu prietenutul tau de suflet? Il iei cu tine sau il lasi la rude? Daca l-ai invatat sa fie cuminte, ascultator si sociabil, ii poti oferi si lui o mica vacanta impreuna cu tine.

Dar ca sa va simtiti amandoi bine trebuie sa fii atenta la cateva detalii:

Pisicuta1. Pregateste-i “trusoul”, cainii  si pisicile suporta mai greu calatoriile, de aceea din cauza fricii sau daca i-ai dat un sedativ pentru a nu mai fi agitat poate avea scapari de urina si chiar si de fecale, de aceea ar fi bine sa iei de acasa niste servetele si covorase absorbante: se gasesc la pet-shop.

2. Nu-l lasa liber in mijlocul de transport: chiar daca mergeti cu autoturismul vostru este Catelbine sa stea intr-o cusca speciala de transport daca ai o pisici sau caini de talie mica. Daca ai un caine de talie mare si sta pe bancheta dar sa fie tinut sub control, sa nu faca vreun salt sau un gest care sa sperie soferul si sa piarda controlul volanului. Daca folositi transportul in comun iti trebuie obligatoriu o cusca deoarece poate incepe sa latre / miaune creand nervozitate printre calatori iar pentru cainele de talie mare ai nevoie de ham si botnita daca este o rasa considerata agresiva.

3. Nu-l lasa sa scoata capul pe fereastra: poate face infectii oculare, il poate trage curentul (risc de otite, conjunctivitate, poate raci – risc de pneumonie), iar daca geamul este deschis prea mult poate sari. Deci nu paria pe cumintenia lor, pot fi imprevizibili.

4. Nu-l inchide ermetic in masina daca il lasi singur chiar si pentru cateva minute. Lasa geamul deschis 2-3 cm ca sa aiba aer si sa fie ferit pe canicula de riscul de soc termic.

Pisicuta5. Da-i un sedativ usor inainte de plecare pentru a nu se agita. Il gasesti la farmaciile veterinare. Nu-i da sa bea si sa manance pana nu-si revine complet de pe urma sedarii (6-8 ore). Daca are rau de transport da-i si un antivomitiv, dar in unele cazuri ii poate produce agitatie. Inainte de calatorie aproximativ 4-5 ore nu-i da sa manance iar de baut mai putin deoarece riscul de a voma va fi mai mic. Daca doza de sedativ sau antivomitiv nu-si face efectul nu-i da o noua doza, ii poate pune viata in pericol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.