Home Generale Animale de companie – semne că sunt bolnave

Animale de companie – semne că sunt bolnave

2054
0
SHARE

Are stări de vomă: câinii şi pisicile vomită uşor, ori că au mâncat prea mult ori cu prea multă poftă. Dacă acest lucru se repetă şi elimină un lichid galben sau sangvinolent, e bine să-l duci la medic, poate fi vorba despre o gastrită, o boala infecţioasă sau un corp străin pe care l-a înghiţit.

Nasul uscat: este un simptom că are febră.

Nu mănâncă: medicii veterniari spun că o zi, două chiar şi trei poate fi normal – după o perioadă în care au mâncat prea mult ei iau o pauză digestivă. Dacă refuză mâncarea şi în cea de-a patra zi trebuie să îl vadă un medic.

Îşi freacă botul cu labele: uită-te la dinţii lui, dacă au tartru sigur îl dor şi îl deranjează când mănâncă. Dacă are carii, acestea nu pot fi tratate, dintele afectat trebuie scos la medicul veterinar. Problemele dentare pot fi semnalate şi de mirosul neplăcut al respiraţiei.

“Ochii tulburi”: are secreţii purulente- este vorba de o conjunctivită, sau o boală infecţioasă. Albul ochilor este gălbui- probleme hepatice, dacă e congestionat- are febră.

Plânge când îl mângâi pe urechi: are otită. Dacă are şi o secreţie maro închis cu un miros neplăcut este indiciul clar. Nu încerca să îl tratezi tu. Urechea trebuie curăţată la cabinetul veterinar . Posibil să i se administreze şi antibiotice sau vitamine.

Nu are “scaun”: primele 2-3 zile nu este cazul să-ţi faci griji, dacă problema persistă este necesară o vizită la veterinar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.