Home Animale de companie Caini Câini – Căţeluşul Papillon

Câini – Căţeluşul Papillon

2863
0
SHARE

Căţeluşul care era nelipsit pe vremuri din saloanele palatelor italiene sau franceze, astăzi este mai des întâlnit în casele iubitorilor de animale. Numele acestui căţeluş se datorează urechilor franjurate asemeni unor aripi de fluture. Datorită firii sale, acesta merită numai cuvinte de laudă: cuminte, sociabil, ştie să te distreze dacă te vede supărat/ă, afectuos cu cei mici iar cu pisicile se împacă bine dacă sunt crescuţi de mici impreună. Le place să fie alintaţi şi îmbrăţişaţi, dar adoră şi joaca şi plimbările uimindu-i pe cei din jur cu mişcările lor graţioase.

Căţeii Papillon au blana lungă şi strălucitoare, albă cu pete din diferite culori; botul scurt şi foarte ascuţit, ochii sunt acoperiţi de altă culoare decât cea albă, iar coada se aseamănă cu nişte pene mătăsoase.

Totuşi nu vă lasaţi păcăliţi de aspectul lor pufos, aceşti căţeluşi sunt foarte inteligenţi, mai duri decât vor să arate şi pot învăţa multe trucuri. Un dresaj făcut ca la carte îi pot transforma în campioni la jocul cu mingea. Îşi învaţă repede numele şi vine imediat ce este chemat. Este un amator al jucăriilor de lemn şi adoră să îi provoci la joacă şi să le dedici o mare parte din timpul tău liber. Speranţa de viaţă a acestei rase poate fi de până la 16 ani.

Chiar dacă sunt nişte câini foarte buni pentru oraş, uneori nu sunt cei mai potriviţi câini pentru apartament deoarece au instinctul de a proteja proprietatea lor, lătrând excesiv la zgomote apropiate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.