Este dovedit faptul că un animăluţ de companie are efecte pozitive asupra copiilor, dar trebuie să-l alegi în funcţie de temperamentul acestuia. Copiii care cresc alături de un mic prieten sunt mai înţelegători, mai sociabili şi devin mai responsabili.
• Dacă ai un copil mai mic de 8 ani nu opta pentru un animăluţ de talie mică deoarece copilul l-ar putea răni fără să vrea. • Dacă ai un copil calm, mai puţin activ, ia-i o pisică. Temperamentul acesteia se va potrivi perfect cu cea a copilului, care işi va dezvolta vigilenţa, atenţia şi puterea de concentrare.
• Un căţel este cel mai potrivit pentru un copil dinamic. Tot ce trebuie să faci e să stabileşti ce rasă vei alege. Rasele care se înţeleg cel mai bine cu copiii sunt: boxerul, labradorul, terrierii, ciobănescul german şi schnauzerul uriaş.
• Pentru copiii retraşi cea mai bună alegere este un canar sau un papagal. Aceştia sunt foarte sociabili, iar faptul că stau în colivie îl vor face pe copil să se simtă în siguranţă că nu-i va fi deranjată intimitatea şi nici nu va fi în contact direct cu aceştia. Cu timpul, poţi incerca să îi iei o pisică sau un căţel.
• Dacă ai un copil foarte energic cea mai bună alegere va fi broscuţa ţestoasă. Mişcările lente ale acesteia vor avea un efect liniştitor asupra copilului. • Peştii ar fi opţiunea ideală pentru copiii care sunt la vârsta adolescenţei, deoarece aceştia îşi pot asuma responsabilitatea îngrijirii acvariului.
Cel mai important lucru înainte de a adopta un animălut este verificarea dacă vreun membru al familiei este alergic la părul de animale. Nu lua un câine de talie mare dacă locuieşti la bloc deoarece îl vei chinui atât pe el cât şi pe tine.
Deasemea este bine să te gândeşti ce sumă poţi aloca pentru noul membru al familiei, odată adoptat nu îl vei putea arunca asemeni unei jucării este o responsabilitate pe care ţi-o asumi pe toata durata vieţii acestuia.