SHARE

Ne bucuram mereu cand catelusul nostru ne intelege din priviri sau dupa tonalitatea vocii, dar noi ii intelegem mereu ce vor sa spuna?

Cu ajutorul specialistilor in psihologia animalelor de companie va vom ajuta sa descifrati mai bine aceste mesaje.

Te linge = te iubeste dar ii este si foame. Pupaturile sunt un semn de afectiune si supunere dar mai pot arata ca ii este foame, asta daca nu a invatat urmatorul truc: se uita in ochii tai si si se linge pe botic.
Latra = este obosit sau suparat. Mereu ne intrebam de ce catelusii nostrii latra noaptea in special cand stau afara. Pentru ca prin latrat ei isi oxigeneaza creierul si astfel isi combat starea de oboseala putand sta in continuare de veghe. Atunci cand este certat el latra incercand sa reduca tensiunea.
Ridica o laba = este nelinistit. Cu exceptia celor care sunt dresati si executa un ordin, catelul care ridica laba din fata este stresat si nelinistit. Aceasta atitudine este intalnita mai ales la cateii tineri si la puiuti.
Se urca in pat desi nu-i dai voie = el se crede stapan, nu tu. Oricat ar fi de dulce, trantit pe pernele tale, cu o privire inocenta, in mintea lui, el zice ca te domina. Daca vrei sa-l lasi, delimiteaza-i strict teritoriul: doar pe un fotoliu sau la picioarele patului, altfel va fi derutat de ce il certi, odata ce i-ai aratat ca el este seful.
Iti imbratiseaza piciorul cu labele din fata = are un temperament dominator. Aceasta este o modalitate de a-si arata superioritatea fata de un individ mai slab ca el. Il putem dezvata de acest obicei spunandu-i ferm NU la fiecare tentativa. Daca nu da rezultate lasa-l pe mana unui dresor.
Urechile – ciulite = este atent; aplecate in fata = este agresiv; lasate pe spate in timp ce spinarea este curbata = se supune; lasate pe spate, coada dreapta si botul deschis = este prietenos si increzator.
Coada intinsa orizontal = este atent; ridicata si usor rasucita spre spinare = dominator; pe jumatate lasata miscand-o de sus in jos = dominator; lipita de abdomen = ii este frica; zburlita = agresiv.
Botulusor deschis = prietenos; deschis = este atent; buzele retrase ca sa-si arate dintii = este agresiv.

Speram ca toate aceste informatii va sunt de folos pentru a-l intelege asa cum trebuie pe catelul vostru si pentru ai oferi tot ce-si doreste si el de la voi.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.