Mai jos noi vom incerca sa va prezentam cateva specii de plante pentru acvariu, pe care le puteti pune in acvariul vostru, care se pot cultiva la temperatura camerei, foarte bune generatoare de oxigen si in acelasi timp sunt si decorative.
Riccia fluitans: este o planta plutitoare, frecvent intalnita in iazuri cu multa substanta organica. Se prezinta ca niste tufe compuse din benzi alungite de 0,5-1 mm, de culoare verde. Fiecare ramura se lungeste, apoi se divide la capete in alte ramuri. Aceasta planta este utila in acvariu deoarece constituie un adapost foarte bun pentru puiet.
Fontinalis antipyretica: este o planta care se intalneste in ape reci si limpezi de munte, in tufe dese de culoare verde, ajungand pana la un metru lungime. In acvariu constituie un bun substrat pentru depunerea icrelor fiind si foarte decoarativa.
Bacopa amplexicaulis: este o planta originara din nordul Americii, ce are tulpina alungita, ramificata si prevazuta cu frunze groase, dispuse opus doua cate doua. Aceasta planta este recomandata numai in cazul acvariu nepopulat cu melci.
Elodea canadensis: este o planta intalnita in apele dulci de la campie. Se inmulteste vegetativ prin bucati de ramuri care se rup usor din dreptul nodurilor. Aceasta planta nu se planteaza in nisip, ci pluteste liber in apa acvariului.
Ceratopteris thalictroides: este o planta tropicala, prezenta in apele dulci, dezvoltandu-se la o temperatura de 20-25°C si cu putine saruri de calciu solvite. Daca folositi aceasta planta va recomandam sa acoperiti acvariul deoarece frunzele se dezvolta foarte mult si depasesc cu mult suprafata apei.
Aponogeton crispus: este o planta ce are o tulpina subterana, de la care pornesc in sus frunze alungite linear iar spre varf ingustandu-se. Totusi aceasta specie de planta nu ofera prea mult oxigen intr-un acvariu.
Intr-un articol viitor vom continua prezentarea plantelor ce pot fi folosite pentru cultivarea acvariului.
Nice Post