Home Animale de companie Pesti Pesti – Aphyosemion Australe

Pesti – Aphyosemion Australe

1563
0
SHARE
Specii Pesti - Aphyosemion Australe

Această specie de peste – Aphyosemion Australe – provine din vestul Africii Centrale, mai purtând şi numele de “Cap Lopez”. Aphyosemion Australe sunt preferaţi de mulţi acvarişti începători datorită uşurinţei de crescut şi înmulţit.

Caracteristicile acestei specii sunt uşor de distins. Corpul are o formă fusiformă cu o lungime de 5-6 cm. Masculul Aphyosemion Australe are un colorit al corpului diversificat, în culori vii, albăstrui-violete, verzui-albăstrui, mov deschise, negri, roşii. Femela Aphyosemion Australe este monocromă, fără desene şi un pic mai mică. Înotătoarea caudală este de culoare roşu închis, iar la mijloc are un desen alb de forma unei lire, de aceea i se mai spune şi “peşte lira”.

Aphyosemion Australe este un peste paşnic şi prietenos, căruia nu-i place lumina puternică şi care înoată agale printre vegetaţia bogată din acvariu. Îi place ca temperatura apei să fie de 20-23°C şi o duritate moale de 3,6°DG. Dezvoltarea corespunzătoare a acestei specii de pesti are loc într-o apă curată, fără săruri de calciu, cum ar fi apa de ploaie. Această apă trebuie trecută printr-un filtru cu turbă brună, până ce capătă o culoare aurie-transparentă. pH acestei ape trebuie să fie cuprins între 5.5 si 6.5. Înălţimea coloanei de apă trebuie să fie de 15 cm şi nu trebuie acoperit pentru o oxigenare mai bună.

Pentru o reproducere corectă a Aphyosemion Australe, în acvariu se vor introduce un mascul şi două femele. Depunerea icrelor se va face treptat şi va dura 1-2 zile. Eclozarea va dura mai mult, aproximativ 12-15 zile. După eclozare, reproducătorii vor fi scoşi din bazin şi vor fi mutaţi înapoi în acvariul de creştere. Dupa 1-2 zile puii de Aphyosemion Australe vor începe sa-şi caute singuri de mâncare. La început vor fi hrăniţi cu Artemia şi nauplii de Cyclops iar mai apoi cu tubi tocaţi mărunt şi grindal.

Aphyosemion Australe ajung la o maturitate sexuală la 4-5 luni când vor fi în întregime asemănători cu părinţii lor. Dacă nu li se oferă un mediu adecvat cu temperatura şi duritate mică a apei atunci Aphyosemion Australe îşi vor pierde din colorit şi vor deveni spălăciţi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.