Home Animale de companie Caini Rase de caini – Rhodesian Ridgeback

Rase de caini – Rhodesian Ridgeback

11148
0
SHARE

Rhodesian Ridgeback este un câine de rasă dezvoltat în Africa de Sud unde a fost folosit (printre altele) pentru a vâna lei. Probabil acesta este motivul pentru care este cunoscut ca un caine deosebit de curajos. Originile acestei rase provin din Africa de Sud prin încrucişarea cainilor de vânătoare tribali cu rase europene diferite, inclusiv Mastiff, Bloodhound, Pointer şi Greyhound. În timpul anilor 1870, un contingent din aceşti caini a fost adus la Rhodesia, pentru vânătoare de lei. Marele lor succes în această misiune le-a adus numele african Lion Hound şi numele său a fost asociat întotdeauna cu Rhodesia, regiunea africană.

O trăsătură distinctivă a acestei rase de câine este creasta de păr de-a lungul spatelui. Creasta este de obicei de aproximativ 2 inci (5 cm), în lăţime de la punctul său cel mai larg. Capul este mare şi neted, fără riduri, ochii negrii sau de culoarea chihlimbarului prezintă o inteligenţă deosebită. Picioarele sunt lungi cu o structura osoasa puternica. Parul este neted si foarte fin, culcat în răspăr, cu excepţia crestei care creşte spre cap. Culorile blăniţei sale variază de la auriu-deschis până la auriu-închis iar uneori îl intâlnim şi cu alb pe piept sau la degetele de la picioare. Masculii Ridgebacks pot avea o înălţime de 63-69 cm de la nivelul greabănului şi o greutate de 39 kg iar femelele o înălţime de 61-66 cm şi o greutate de 32 kg.

Aflând că în trecut a fost crescut doar pentru vânătoarea de lei, am putea crede că este o rasă de caine dură şi rezistentă, însă el este loial familiei sale si o va apăra cu orice preţ. Asta înseamnă că uneori când un străin se apropie de domeniul său de apărat îl va considera un pericol şi ar trebuisă fim atenţi. Rhodesian Ridgeback este foarte bun cu copii si alte animale de companie, atât timp cât acesta este crescut cu ei de la o vârstă fragedă. Datorită temperamentului său, este recomandat să fie dat de mic la dresaj deoarece la cea mai mică ameninţare percepută împotriva stăpânului său, cainele poate deveni dominant si agresiv.

Cerinţele de întreţinere sunt practic inexistente recomandându-se un periaj o dată sau de două ori pe săptămână. Hipotiroidia, displazia de şold şi surditatea sunt printre cele mai grave probleme de sănătate la acest caine. Ca orice rasă mare şi atletică, Rhodesian Ridgeback are nevoie de multe exerciţii. Adoră plimbările lungi sau să alerge pe lângă bicicletă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.