Home Animale de companie Caini Rase de caini – Cainele Bergamasco

Rase de caini – Cainele Bergamasco

13544
1
SHARE

Rase de caini - cainele bergamascoBergamasco este un câine ciobanesc acoperit in intregime cu o blană foarte mare, ce formează şuvite răsucite. Această rasă de câini ciobaneşti provine din Persia, unde câinii erau folositi de popoarele nomade pentru paza turmelor de oi şi de vite. În climatul foarte rece din munţi, aceştia rezistau foarte bine datorită vigorii, condiţiei fizice, dar mai ales datorită blanii foarte dese şi lungi.

 

Rasa a ajuns, impreună cu o parte din aceste popoare nomade in Alpii Italieni, unde aRase de caini - cainele bergamasco primit şi numele de Bergamasco. După cel de-al doilea razboi mondial, Bergamasco a fost pe cale de dispariţie, insă rasa a fost salvată de doctor Maria Andreoli, italianca a facut eforturi disperate timp de 40 ani pentru a reproduce dirijat puţinele exemplare rămase, păstrând puritatea rasei.

 

Rase de caini - cainele bergamascoAceasta rasă de caine nu este recomandată pentru cineva care este lipsit de experienţă. Tostusi cainele Bergamasco este loial, tandru, extrem de protector cu familia lui şi îşi apără foarte bine teritoriul. Ei interacţionează foarte bine cu alţi căini atât timp cât nu-i percep ca o ameninţare. Se pot dovedi folositori în educaţia copiilor şi foarte utili pentru copiii cu dezabilităţi fizice şi psihice. Pe langă faptul ca sunt foarte independenţi, inteligenţi şi au un aspect unic, sunt excelenţi campioni pentru persoanele care apreciază abilitatea lor de a se descurca singuri în orice imprejurare. Această rasă de caine este precaută cu străinii. Instruirea trebuie să fie făcută cu respect, fermitate, corectitudine şi coerenţă.

Blana sa deasă îi permite să treacă cu brio de temperaturile scăzute şi chiar să-i placăRase de caini - cainele bergamasco extrem de mult anotimpurile reci. Culoarea blănii poate fi neagră, gri, alb murdar. Ei necesită un periaj ocazional. La aceşti căini este indicat să le faceţi baie doar atunci când este absolut necesar deoarece le ia mult timp să se usuce.

Având în vedere raritatea acestei rase de câini nu se cunosc prea multe despre problemele de sănătate dar în principiu maladiile genetice au o rată scăzută. Media de viaţă este de 13-15 ani.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.