Home Animale de companie Pisici Pisica, un remediu pentru tine

Pisica, un remediu pentru tine

4250
1
SHARE

pisica2.JPGpisica2.JPGpisica3.JPGpisica8.JPGpisica8.JPGpisica.JPGToate aceste pisici sunt animale de companie, iubite foarte mult pentru ca sunt legate de casa, usor de intretinut, frumoase, afectuoase, pentru ca torc frumos si au o blana matasoasa. Pe langa toate acestea, aceste pisici, prin joaca lor, prin strengariile lor, prin afectiunea lor ne aduc bucurie in suflet si alunga stresul.

Deci daca vrei sa fii calm, senin, relaxat, ia-ti pisici! Sau un pisoi. Sau de ce nu, mai multi pisoi (cu o singura exceptie, daca esti alergic la pisici). Sau facut multe studii pe pisici cat se poate de serioase pe diferite criterii si s-a ajuns la concluzia ca dragalasa miorlaitoare are un efect benefic asupra sanatatii oamenilor.

Cand locuiesti alaturi de pisici:
– nivelul stresului scade. Atunci cand iti treci mana prin blanita unei pisici, tensiunea arteriala scade si se tempereaza ritmul cardiac.
– nivelul colesterolului si al trigliceridelor se reduce.
– sondajele recente realizate in Occident au aratat ca proprietarii de pisici merg de cinci ori mai putin la doctor.

Datorita acestor pisici inveti sa ai grija mai mult de tine. Exemplul pe Pisicacare ti-l da in fiecare zi e pur si simplu irezistibil: toate aceste pisici sunt preocupate, inainte de toate, de propria bunastare. In coltul cel mai placut din casa, pisica doarme 16 ore pe zi, alte patru ore din ziua unei pisici si le aloca pentru toaleta sa. Nu sare niciodata peste mese, ba dimpotriva mai vrea si cate un supliment iar intre mese isi face siesta. Intr-un cuvant: toate aceste pisici se respecta!

 

Cand torc, pisicile emit vibratii sonore identice cu cele utilizate in medicina pentru a calma durerea, a trata o fractura sau o leziune la tendon. Poate asa se explica si faptul ca, dintre mai multe pisici si mai multi caini care au suferit o leziune ori o interventie chirurgicala de aceeasi Pisicagravitate, aceste pisici se vor vindeca de trei ori mai repede, iar sechelele lor sunt de cinci ori mai putine. Concluzia: torsul unei pisici ar avea o actiune anabolizanta, ce ajuta vindecarea.

Speram ca aceste informatii va vor fi de folos si veti intelege mai bine de ce este bine sa avem pisici langa noi. Acest animal de companie este o binecuvantare pentru toti din casa, ce va va rasplati cu multa afectiune pentru efortul vostru de a avea grija de ea.

1 COMMENT

  1. Este pisica mai docila decat cainele sau este salbaticiune pe care o vrem in apropierea noastra ? Iubesc pisicile. Pisica se lupta pentru cel pe care-l iubeste. Intr-adevar torsul pisicii este ceva extraordinar. pisica este o salbaticiune care ne apara. Daca se simte si ea in siguranta este un animal devotat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.