Home Animale de companie Pesti Pesti – Labeo bicolor

Pesti – Labeo bicolor

11937
0
SHARE

Pesti - Labeo bicolorlabeo-bicolor1.jpgAceasta specie este originara din Thailanda, Cambodgia si Vietnam si traieste in lacuri mici si in rauri cu un curs lent. Acest peste are corpul de culoare negru catifelat, iar caudala de o nuanta rosie. In libertate poate sa atinga lungimea de 14-15 cm, insa in captivitate aceasta specie de pesti nu depaseste mai mult de 9-10cm. In Europa a aparut prin anul 1945.

 

Este un peste apreciat de acvaristi deoarece ajuta la o igienizare foarte buna a acvariului.El Pesti - Labeo bicolorare obiceiul de a curata cu gura frunzele late ale plantelor, geamurile acvariilor, precum si pietrele din bazin de algele verzi care se depun.

 

Consuma algele uscate, salata verde uscata si frunze de spanac fierte. Nu mananca Cyclopi si dafnii vii din cauza pozitiei gurii. Aceasta specie de pesti culege cu multa pricepere dintre pietrisul sau nisipul de pe fundul acvariului tubifexii morti.

 

Pesti - Labeo bicolorApa din acvariu trebuie mentinuta la o temperatura de 24-25°C iar duritatea trebuie sa fie de 9-11°DG. Plantele ce se recomanda a fi sadite in acvariu sunt Vallisneria si Myriophyllum.

 

Acvariul de reproducere trebuie sa aiba o apa curata cu o temperatura de 26-27°C si o duritate de 8°DG. Pentru o reproducere este necesar sa avem in acvariu 2-3 masculi la o femela. Depunerea icrelor de catre femela se face in substratul acvariului de plante sau pe pietrele asezate in acvariu.

Labeo bicolor se poate asocia in acvariu cu speciile de Danio, Moenkhausia si Helostoma

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.