Home Animale de companie Pasari Papagali – Amazonian cu cap galben

Papagali – Amazonian cu cap galben

15326
2
SHARE

Papagali – Amazonian cu cap galbenDintre toate speciile de pasari de apartament, poate nici una nu are o lista de calitati mai cuprinzatoare decat papagalul Amazonian cu cap galben. Aceasta specie de papagal fiind una dintre cele mai populare. Desi acest papagal are unele probleme – agresiunea neprovocata este una dintre ele – cea mai interesanta caracteristica a lui este personalitatea.

Multor pasari le place sa li se acorde atentie si sa interactioneze, dar nu la fel ca acesti papagali. Amazonienii cu capPapagali – Amazonian cu cap galben galben abia asteapta sa intampine vizitatorii, fluturandu-si cozile si aruncand priviri fulgeratoare cand li se adeseaza cineva. Ei sunt totodata unii dintre cei mai inteligenti papagali. Aceasta calitate, combinata cu personalitatea si capacitatea de a vorbi, fac din ei adevarati actori. Nu exista alta pasare atat de buna la asta!

Papagali – Amazonian cu cap galbenOricat de grozave par aceste pasari, prezinta si doua caracteristici negative. Adultii, mai ales masculii, pot deveni brusc agresivi. Acum se pot bucura ca sunt scarpinati in cap de stapanii lor, pentru ca in clipa urmatoare sa lanseze un atac violent. O alta caracteristica nedorita este dorinta instinctiva a papagalului de a „chema stolul la culcare”. Multi amazonieni, simtind apropierea apusului, incep sa tipe cat pot de tare.

Oricum ar fi, aceasta specie de papagali, face oricand cinste pasarilor de apartament. El este pasarea clasica a piratului, descrisa a sta pe umarul unor personaje de genul lui Barba Neagra. Ei traiesc in camine de decenii intregi si deseori sunt considerati, membrii ai familiei.

Colivia optima pentru acesti papagali poate fi de 120x120x240 cm, suspendata la 120 cm deasupra podelei. Marimea cutiei cuibar poate fi de 30x30x60 cm. perioada de incubatie este de aproximativ 24-26 de zile.

Amazonienii cu cap galben trebuie hraniti cu o dieta preparata granulata sau extrudata. Papagali – Amazonian cu cap galbenTrebuie adaugate zinic fructe si legume proaspete pentru varietate si dezvoltare psihica. Papagalii care sunt hraniti numai cu seminte, au nevoie de suplimente de vitamine si minerale pentru prevenirea bolilor deficitare.

Bolile ce le pot contacta acesti papagali sunt: smulsul penelor, agresareaperechii, psitacoza, lipsa poftei de mancare, infectii bacteriene si virale, obezitate.

2 COMMENTS

  1. am un astfel de papagal amazonian de vanzare.e foarte istet,sanatos,vorbeste,mascul sau femela.este foarte sociabil,vorbaret.cine doreste sa ma contacteze la nr.0741005321

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.