Home Generale Femela sau mascul?

Femela sau mascul?

2460
0
SHARE

Iti doresti un caine sau o pisica dar nu stii ce te-ar avantaja mai bine un baietel sau o fetita? Speram sa te ajutam dandu-ti cateva argumente pro si contra.

Femela

CaineAvantaje: caldurile sunt de mai scurta durata si trec mai repede;este mai atasata si mai inteligenta deoarece aceasta este mai atasata de stapan.

Dezavantaje: este mai agitata cand intra in calduri, pisica este in stare sa miaune isteric toata Mitanoaptea iar catelusa plange, schiauna. Solutia este castrarea animalului de companie, atunci ea va deveni mai afectoasa si mai ascultatoare; risc de sarcini frecvente daca aceste animale de companie sunt tinute la curte si au posibilitatea sa iasa cand vor dar si la cele crescute in apartament daca sunt scoase la plimbare fara lesa; trebuie sa ai grija puilor. Cresterea lor si gasirea unei familii pentru ei nu este o treaba atat de usoara; gestatii si lactatii false. Daca nu sunt castrate sau nu sunt lasate sa faca pui la fiecare ciclu, pisica sau catelusa fac gestatii si lactatii false ce pot degenera in cancere genitale.

Mascul

Avantaje:Caine nu vei avea de crescut pui decat daca vei cere tu “familiei fetei” unul; cainele sau motanul este mai dinamic, are nevoie de mai multa miscare, se joaca pentru a-si consuma energia, dar asta depinde si de rasa, de personalitatea fiecaruia ce poate fi schimbata prin educatia pe care o primeste.

Dezavantaje: cainele sau motanul este mai arges-2007.JPGnesupus, de aceea trebuie sa ai un caracter puternic pentru a te impune in fata lui; isi marcheaza teritoriul cand intra in calduri si devine mai agresiv; motanul sau cainele este mai inclinat spre escapade. Daca stai la curte, sau il plimbi fara lesa va pleca cu siguranta dupa cateluse/pisici si se va intoarce “jumulit” sau exista si varianta sa nu se mai intoarca deloc. Solutia la aceasta problema ar fi castrarea, atunci va fi mai putin tentat de escapade dar va avea mai multa pofta de mancare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.