Home Generale Cum sa protejati animalele de companie de primejdii

Cum sa protejati animalele de companie de primejdii

1829
0
SHARE

Toata lumea stie ca animalele de companie sunt super de curioase din fire si nu ar lasa nedescoperit nici cel mai mic coltisor din casa. Dar pe traseu se gasesc diferite primejdii ce ar putea sa se abata asupra prietenutului vostru si i-ar pune viata in pericol.

Noi vom incerca sa va dam cateva sfaturi pentru a va proteja cu succes animalutul vostru de pericolele din casa.

Balconul sau ferestrele deschise sunt o atractie irezistibila pentru pisicute. Zgomotul de afara si mai ales ciripitul si zburatul pasarelelor prin fata ferestrei sunt tentatii mari ce nu pot fi amanate. Instincul ei de felina o transforma intr-un vanator care si-ar dori sa prinda cu orice chip tot ceea ce zboara pe langa ea. Sa nu va bazati pe ideea ca oricum pisica va cadea intodeauna in picioare sau ca are sapte vieti, caci urmarile unui astfel de sport extrem pot fi destul de grave pentru integritatea sa corporala. Deci mai bine puneti plasa la geamurile pe care le lasati deschise de obicei sau grilaje de protectie la balcon.

Ferestrele basculante lasate intredeschise pot fi veritabile capcane mai ales daca se inchid brusc peste pisicul care a pornit in explorare sau se joaca prin zona. Asigurati-va ca se pot bloca atunci cand bate vantul sau sunt atinse.

In casa se mai gasesc si alte pericole cum ar fi masina de spalat. Inainte de a o porni, asigurati-va ca pisica sau catelul nu si-au facut culcusul in hainele ce au fost puse pentru spalat. Inainte de a inchide sertarele, sifonierele sau dulapurile vedeti daca animalutul vostru de companie nu se gaseste in ele, caci daca l-ati lasat inchis acolo ar suferi tare mult sau ar putea pati si ceva mai rau din cauza lipsei de oxigen.

 

Atentie la fierul de calcat, lasat incins si nesupravegheat, pe masa de calcat, pe suport, pe covor sau pe un scaunel poate fi un punct de atractie pentru prietenutul vostru dar cu urmari grave pentru blanita si pielea sa.

Un alt punct de atractie poate fi si plita aragazului, de unde mirosuri puternice de mancare se propaga prin bucatarie, iar nasucul fin al animalelor de companie le spune ca acolo se gaseste ceva bun si ar dori si ele un pic din ele. Nasul lor fin este de vina si pentru mirosurile mai aparte ce provin de la detergenti, insecticide sau alte otravuri care le atata curiozitatea. Mirosul de antigel le innebuneste pe pisicute. Deasemenea este bine sa nu lasati animalele de companie sa se intinda peste gresia sau parchetul proaspat spalat si neuscat inca bine, caci detergentii folositi ar putea provoca iritatii sau chiar arsuri ale pielii, pe abdomen.

Cyclamele, azaleele, zambilele, filodendronul, ciubotica cucului si iedera sunt plante toxice pentru patrupedul vostru. Daca doriti aceste plante in casa este bine sa le asezati undeva unde prietenutul vostru nu ar avea acces. Iar ca sa fiti siguri ca nu doresc sa guste din ele, puneti intr-un vas iarba pentru pisici (si cateilor le place aceasta iarba).

Firele electrice pot fi un potential pericol pentru patrupedul vostru, in joaca lor cu ele se poate curenta sau strangula. De aceea este bine sa camuflati firele iar prizele sa fie inchise in casete de protectie. Un pericol de sufocare sau strangulare pot fi si pungile sau sacii de nailon.

Speram ca aceste sfaturi va vor ajuta sa protejati animalutul vostru de “pericolele din casa” si astfel sa va bucurati de spectacolul pe care vi-l ofera in fiecare zi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.