Home Animale de companie Pesti Pesti – Monodactylus Argenteus

Pesti – Monodactylus Argenteus

13934
1
SHARE

Pesti - Monodactylus ArgenteusAcest peste traieste in apele Glofului Arabic, Marea Rosie precum si pe malul estic al Africii. El a fost adus in Europa in anul 1906. Are o forma a corpului comprimata si inalta cu un colorit argintiu, fiind brazdat cu dungi vericale negre. Aceasta specie de pesti se dezvolta in ape salmastre, motiv pentru care acvariul va trebui sa contina atat apa dulce cat si apa sarata.

Umplerea acestor bazine se face cu apa de la robinet, in care adaugam 2 litri de apa de mare la fiecare 60-70 litri. Acest mediu este cel mai propice pentru pesti, mai ales ca nu-si modifica coloritul.

Masculul este intodeauna mai mic decat femela, avand corpul mai suplu. Acest pesti potPesti - Monodactylus Argenteus ajunge la o lungime de 15 cm. Corpul acestor pesti are culoarea argintie, partea dorsala tinde spre galben, iar marginea inotatoarei ventrale este prevazuta cu o dunga neagra.

In timpul premergator reproducerii, culoarea inotatoarei dorsale a masculului devine de un rosu aprins, iar corpul femelei se dilata datorita icrelor. Temperatura apei in bazinul de crestere trebuie sa fie de 29-30°C, iar pe fundul acvariului vom aseza un substrat de pietris  in care putem planta Myriophyllum.

Pesti -Monodactylus ArgenteusCa sa se dezvolte in mod corespunzator, aceasta specie necesita un bazin cu o capacitate de minim 90-100 de litri, in care coloana sa aiba o inaltime de 50-55 cm. Este un peste care trebuie alimentat de circa 2-3 pe zi, atat cu hrana vie (dafnii, crironomus, tubifex) cat si cu hrana uscata.

Nu este un peste pretentios, acomodandu-se usor intr-un acvariu si cu alte specii de pesti.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.