Home Zoo ghid Parcul Zoologic – Piatra Neamț

Parcul Zoologic – Piatra Neamț

3683
0
SHARE

Situată aproape de centrul orașului, pe strada Stefan cel Mare, grădina zoologică de la baza muntelui Cozla adăpostește specii de animale reprezentative pentru fauna autohtonă.


Vizitatorii pot admira exemplare de urși, lupi, vulpi, căprioare, cerbi și păsări. Un lucru inedit pe care îl întâlnești aici îl reprezintă veverițele care coboară după hrană pe care o găsesc la grădina zoologică din pădurile de pe muntele Cozla. Poți să urmărești printre crengile copacilor salturile zvelte ale rozătoarelor cu coada stufoasă.

Pentru copiii care vin să viziteze animalele s-a amenajat în interiorul grădinii zoologice și un parc de joacă cu: dinozaur, popice, jocuri electronice, mașinuțe electrice, iar pentru însoțitori lor este amenajată o terasă cu mai multe bănci, astfel încât aceștia au posibilitatea să-și petreacă timpul în mod cât mai plăcut.

Grădina zoologică Piatra Neamț este de fapt un mic parc cu cateva mamifere și păsări deschis pentru relaxarea copiilor si bunicilor.
Are activități de divertisment ți produse de alimentație publică:
Mașinuțe electrice 7 lei/ 5 minute.
Călărie pe ponei, 5 lei/ 5 ture.
Scrânciob, popice, dinozaur, jocuri electronice.
Langoși, înghețată la cornet, porumb fiert, vata de zahar.
Terasă cu bere si mici.

De asemenea, în incinta parcului zoo Cozla a fost inaugurat în 14 septembrie 1923 un bust al lui Nicu Albu, primar al urbei in perioada 1901-1904. Pe soclu sunt inscrise cuvintele rostite de Nicu Albu după înfiinţarea parcului: „A fost greu, dar am învins natura!”.

Program de vizitare:
Luni 12:00-20:00
Marți-Duminică 09:00-20:00.

Taxa intrare:
* Adulți – 4 lei
* Copii 3-14 ani – 1 leu.

Contact:
Telefon: 0745 836 195

Adresa: str. Stefan cel Mare nr 35, 610101 Piatra Neamț

Surse: facebook.com/GradinaZoologicaPiatraNeamt, zilesinopti.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.