Home Zoo ghid Grădina Zoologică – Craiova

Grădina Zoologică – Craiova

5141
0
SHARE

Grădina zoologică din Craiova, aflată în Parcul ‘Romanescu’, a fost inaugurată în anul 1906 şi este una din cele mai vechi din ţară. La început a fost doar un punct zoologic cu câteva animale din fauna locală: vulpi, bursuci, căprioare. În jurul Casei Pădurarului se găseau doar câteva ţarcuri cu animale, iar pe marginea aleii principale de lângă lac erau alte câteva cuşti care găzduiau vulpi, bursuci. Conform inventarului de specii şi exemplare, în prezent, la Grădina Zoologică din Craiova sunt 240 de exemplare reprezentând 32 de specii.

Grădina zoologică din Craiova a fost inaugurată în anul 1906 şi este una din cele mai vechi din țară. La început a fost doar un punct zoologic cu câteva animale din fauna locală: vulpi, bursuci, căprioare. În jurul Casei Pădurarului se găseau doar câteva țarcuri cu animale, iar pe marginea aleii principale de lângă lac erau alte câteva cuști care găzduiau vulpi, bursuci.

În anii ’60 grădina zoologică a fost populată cu lei, maimuțe și struți, pentru ca, după 1989, să fie aduse lame, jaguari, struți africani.

Conform inventarului de specii și exemplare, în prezent, la Grădina Zoologică sunt 39 de specii reprezentând 244 de exemplare de păsări și animale, având următoarea structură:

ANIMALELE OMNIVORE – 36 de exemplare
ANIMALELE CARNIVORE – 19 exemplare:
ANIMALE ERBIVORE – 61 de exemplare
PĂSĂRI – 128 de exemplare
Cele mai bătrâne exemplare ale Grădinii Zoologice din Craiova sunt: Maimuța (macac comun, Maccaca fascicularis), unul din exemplarele de Lei (Panthera leo) și Tigrul (Panthera tigris).

A fost reamenajată întreaga suprafață a Grădinii Zoologice, țarcurile exterioare, cât și clădirile în care sunt cazate animalele. În interiorul țarcurilor au fost executate umbrare, voliere, toate realizate de angajații Grădinii Zoologice astfel încât acestea să reproducă pe cât posibil habitatul lor.

Program de vizitare:
Deschis non-stop

Taxa de vizitare:
Accesul publicului la Grădina Zoologică este gratuit.

Contact:
Telefon: 0251 411 214

Adresă: Parcul Nicolae Romanescu, Craiova

Surse: raadpflcraiova.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.