Home Zoo ghid Grădina zoologică – Reșița

Grădina zoologică – Reșița

3765
0
SHARE

Gradina zoologica ”Ioan Crisan” Resita, construita in anul 1965, modernizata in anul 2013, cu o suprafata de 5,6 hectare, va intampina cu exemplare unice si rare.

IOAN CRIŞAN, al cărui nume îl poartă grădina zoologică din Reşiţa, a fost profesor de biologie la Bastilia (actualul liceu „Diaconovici-Tietz”). Prin anii ’60 ai secolului trecut, pe vremea când era director al liceului, acesta a înfiinţat în curtea instituţiei o minigrădină zoologică, a cărei vedetă necontestată era un urs. Acesta a fost începutul, mărturie a dragostei profesorului pentru natura vie, pentru cunoaşterea ei de către elevi. Mai târziu animalele au fost transferate în parcul oraşului, numărul lor crescând permanent.

În scopul asigurării siguranţei Dumneavoastră şi a animalelor din colecţia grădinii, vă rugăm ca pe parcursul vizitei în Grădina Zoologică “Prof. Ion Crisan “ din Resita să respectaţi următoarele reguli:

1. Respectaţi semnele de avertizare afişate la intrarea în Grădina Zoologică precum şi pe cele amplasate de-a lungul traseelor de vizitare.

2. NU introduceţi animale în incinta parcului, pentru că astfel există pericolul de contaminare şi îmbolnăvire cu diverşi agenţi patogeni, precum şi expunere la stress a animalelor acestui parc.

3. Pe teritoriul Gradinii Zoologice este interzisă hrănirea animalelor ! Această interdicţie rezidă din raţiuni obiective, de protecţie a sănătăţii animalelor şi oamenilor deopotrivă.

4. NU speriaţi animalele ! NU introduceţi în incinta parcului zoologic obiecte sau jucării (spre exemplu baloane, mingi, pistoale cu apă), care ar putea speria animalele !

5. Păstraţi curăţenia pe teritoriul Grădinii Zoologice.

6. Copii cu vârsta sub 14 ani pot vizita grădina numai însoţiţi de o persoană responsabilă adultă.

7. Persoanele cu handicap mental pot vizita această grădină doar supravegheaţi de o persoană adultă însoţitoare.

8. Cu excepţia lucrătorilor din grădină, circulaţia pe teritoriul grădinii zoo este strict pietonală.

9. Publicul va putea vizita doar zonele de acces pentru public, folosind cărările grădinii.

10. Este interzisă trecerea peste garduri şi depăşirea cablului (frânghiei) de delimitare, precum şi introducerea mâinii prin elementele gardurilor de protecţie. Prin astfel de acţiuni vă supuneţi la riscuri şi pericole deosebite.

11. Supravegheaţi cu deosebită atenţie copii în special când treceţi pe lângă habitatele pentru animale supravegheate cu gard electric, cabluri (frânghii) de delimitare sau zone delimitate cu lucii de apă.

12. Pe teritoriul Grădinii Zoologice este interzisă intrarea în canalele şi luciile cu apă (bălţi), scăldatul, precum şi păşirea/patinarea pe gheaţa formată pe acestea.

13. În caz de accident sau incident deosebit, anunţaţi în cel mai scurt timp primul lucrător din cadrul parcului. Cutia pentru acordarea primului ajutor se găseşte la casieria grădinii şi la birourile administrative din clădirea care adăposteşte habitatul urşilor.

14. Fumatul este interzis pe teritoriul Grădinii Zoologice.

15. În perimetrul Parcului Zoologic este interzisă aprinderea focului sau utilizarea oricărei instalaţii sau obiect care ar putea constitui sursă de foc.

16. Pentru distrugerile provocate bunurilor Grădinii Zoologice (animalelor şi plantelor), persoanele responsabile răspund pentru prejudiciul cauzat.

17. Locul de joacă pentru copii şi jocurile interactive pot fi utilizate de către copii doar sub supravegherea persoanei adulte însoţitoare.

18. Pe teritoriul Parcului Zoologic, persoanele fizice pot realiza fotografii, materiale video şi audio cu aparatele proprii, fără a fi necesară o aprobare specială. Reprezentanţii presei scrise şi mass-media vor putea realiza interviuri, fotografii şi materiale audio după înştiinţarea prealabilă şi aprobarea conducerii Grădinii Zoologice.

Program de vizitare:
Program:
Luni: închis
Marți-Joi: 10–21:30
Vineri: deschis 24 de ore
Sâmbătă: 10–21:30
Duminică: 10–20

Taxa de intrare:
* Adulți – 8 lei/persoană
* Copii,elevi,studenți,pensionari – 2 lei/persoană
* Grupuri mixte (adulți și copii, peste 15 persoane) – 3 lei/persoană
* Grupuri mixte (peste 15 persoane) – parteneriat cu Primăria Reșița – 1 leu/persoană
* Copii până la 2 ani și persoanele cu handicap gradul I – gratuit

Contact:
Telefon: 0255 210 483
email: contact@zooresita.com

Adresa: Strada Alexandru Nedelea 7, Reșița 320003

Surse: zooresita.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.