Home Zoo ghid Grădina Zoologică – Galați

Grădina Zoologică – Galați

4541
0
SHARE

Grădina Zoologică Galaţi este situată în Pădurea Gârboavele, în comuna Tulucești, la 17 km NV de municipiul Galaţi. Pe cca. 14 ha, grădina zoologică adăposteşte o colecţie variată de specii de animale, în special mamifere şi păsări, dintr-o multitudine de regiuni geografice ale lumii (Europa, Asia şi Africa): lei, tigri siberieni, urşi bruni, lupi, cerbi carpatini şi lopătari, mistreţi, dar şi specii ornamentale de găini, fazani şi păuni. Pentru a fi în conformitate cu noile prevederi legale privind conservarea biodiversităţii au fost luate o serie de măsuri deosebit de importante privind reabilitarea şi modernizarea spaţiilor de expunere a majorităţii animalelor. Obiectivele Grădinii Zoologice Gârboavele sunt de conservare a faunei sălbatice, de îmbogăţire a colecţiei proprii, dar şi de educaţie a publicului vizitator pentru a-i schimba viziunea despre animalul sălbatic.

Ce nu ai voie să faci dacă vizitezi Gradina Zoo Galaţi

Grădina Zoologică Galaţi aduce la cunoştinţa publicului că există câteva restricţii pentru vizitatori. Astfel, intrarea cu animale de companie, indiferent de specia, talia, vârsta şi temperamentul acestora, nu este permisă, intrarea cu trotinete, biciclete, triciclete, cu şi fără pedale, patine cu rotile, role, skateboarduri, hoverboarduri şi orice alte mijloace de locomoţie de acest gen este strict interzisă, excepţiile admise sunt cărucioarele pentru copii şi fotoliile rulante utilizate de persoane cu dizabilităţi, hrănirea animalelor cu orice tip de produse alimentare, inclusiv pâine, iarbă, frunze sau alte produse percepute ca inofensive sau chiar benefice pentru animale este strict interzisă, provocarea, iritarea sau stimularea animalelor, prin metode ce includ aruncarea de obiecte în interiorul adăposturilor, lovirea animalelor cu beţe, pietre etc., lovirea gardurilor, zgomote puternice etc. este strict interzisă.
De asemenea, se mai atrage atenţia şi asupra comportamentului vizitatorilor: “Din respect pentru ceilalţi vizitatori, vă rugăm să păstraţi curăţenia! Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că nu sunteţi singurii care utilizează băncile, aleile de vizitare şi toaletele publice!”.

Transport regulat cu microbuzul către Pădurea Gărboavele

Pentru a veni în sprijinul gălăţenilor care nu deţin în proprietate un autoturism şi deci nu pot ajunge la Pădurea Gârboavele şi implicit la Grădina ZOO decât cu mijloacele de transport în comun, Consiliul Judeţean Galaţi a încheiat un contract cu o firmă care asigură transportul pe traseul Galaţi – Vînători – Pădurea Gârboavele, cu plecare din Autogara din cartier IC Frimu, str. Tecuci, nr. 175, după următorul program:
– Plecări Galaţi – Autogara Galaţi, strada Tecuci, nr.175 – ORELE: 08.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00
– Plecări Pădurea Gârboavele – ORELE: 09.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00.

Program de vizitare:
Luni-marți Închis
Miercuri-Duminică 09–17

Ultimul vizitator are acces cu cel puțin 30 minute înainte de ora de închidere. În zilele de luni și marți, grădina zoologică este închisă. În cazul unor evenimente speciale în care accesul publicului este permis şi în zilele de luni sau marți, acest fapt va fi anunţat din timp

Taxa de intrare:
* Adulţi – 6 lei
* Copii peste 5 ani, elevi, studenţi – 1,5 lei
* Copii sub 5 ani, persoanele cu dizabilităţi – gratuit

Contact:
e-mail: contact@cmsngl.ro
Telefon: 0236 431 961

Adresă: Pădurea Gârboavele, Comuna Tulucești, Galati 800340

Surse: facebook.com/GradinaZoologicaGalati

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.