Home Generale „Viata amoroasa” a animalelor de companie

„Viata amoroasa” a animalelor de companie

12895
0
SHARE

Si animalele de companie isi cauta sufletul pereche. Un cuplu de animalute se alcatuieste dupa un ritual biologic, dar si dupa cum dicteaza inima. Iata cum decurge viata amoroasa a animalelor de companie:

Cateii – Prietenii nostrii hamaitori ating maturitatea sexuala si sentimentala pe la un an si jumatate cu mici diferente in functie de rasa si temperament. Dupa varsta de sase luni, femela are primul ciclu („intra in calduri” asa cum se spune in popor). Totusi abia dupa al patrulea ciclu, catelusa este apta pentru a face pui sanatosi. Ea va intra in calduri de doua ori pe an, circa trei saptamani. Dupa ce-si va tria simandicoasa pretendentii, il va accepta pe alesul inimii sale intre a 9-a si a 13-a zi de ciclu. Ritualul imperecherii se desfasoara o data pe zi, maximum 3-4 zile la rand. Dupa prima nastere catelusa poate avea un nou partener abia la al treilea ciclu.

Pisicile – La pisici frecventa imperecherii este impresionanta deoarece femela poate intra in calduri si la doua saptamani dar si in cazuri fericite poate sa fie si din doua in doua luni. In ceea ce priveste alegerea pretendentilor, pisicile se comporta la fel ca la catei, cu exceptia ca la feline, apetitul amoros si manifestarile sunt mai accentuate in perioada in care isi cauta un partener.

Pestii – Pentru pestisori faptul ca sunt intr-un acvariu si nu in balta sau intr-o apa curgatoare, nu-i impiedica sa execute ritualuri de imperechere. Curtarea femelelor si a ritualului nuptial difera de la o specie la alta si pot fi veritabile secvente video.

Rozatoarele – Aceste animalute sunt extrem de prolifice, iar ciclurile femelei sunt mai dese – hamsteritele sunt pregatite pentru imperechere la fiecare 60 de zile. Totusi in captivitate aceste animalute sunt mai refractare la imperechere decat pisicile.

Pasarile de colivie – La pasărele perioada de imperechere variaza in functie de conditiile climatice. Imperecherea are loc de 2-3 ori pe an. Apetitul sexual al pasarilor in captivitate este mult diminuat, de aceea intre perioadele de imperechere exista o perioada de abstinenta totala.

Speram ca aceste detalii va pot fi de folos si va pot ajuta sa intelegeti mai bine viata amoroasa la animalute

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.